Hoe houd ik mijn relatie spannend?

0
Share

Bang voor een saaie relatie?

Soms is de relatie niet meer wat het eerst was. De passie is dan ineens verdwenen of het gaat geleidelijk aan. Misschien zijn jullie beiden druk met werken en is er geen tijd meer voor elkaar. Zo kan de relatie ineens in een sleur terecht komen en dat sluipt er dan zomaar in. Wat kun je doen om de relatie spannend te houden. Ga je voor leuke speeltjes in bed zoals een vibrator? Of gaan jullie een rollenspel doen bijvoorbeeld. Bedenk iets nieuws voor in bed en stimuleer jouw partner tot een hoogtepunt. Er zijn veel manieren om jullie relatie spannend te maken. Zoals het samen op avontuur gaan, een vernieuwend seksleven en meer openheid naar elkaar uiten. Jullie kunnen samen bespreken wat de valkuilen in deze relatie zijn want eerlijkheid is de beste manier om wensen, zorgen en verlangens bespreekbaar te maken. Zo kun je zien of jouw partner openstaat voor verandering in de relatie.

Creatieve manieren om de relatie op te laten bloeien

Gaan jullie al een tijd niet zo lekker en is er geen tijd voor intieme momenten? Daarvoor zijn verschillende manieren om toch weer spanning te krijgen in jullie slaapkamer. Geef elkaar een heerlijke massage met massage olie of neem samen een bad die je vol legt met rozenblaadjes en steek daarbij een kaarsje aan. Maak gebruik van intieme speeltjes als een clitoris stimulator of een ombind dildo. Verwen jouw partner op een natuurlijke manier in de slaapkamer. Neem volledig de tijd voor elkaar. Als je samen een druk leven hebt is het fijn om wat momenten in de agenda te plannen waarbij je 100% tijd voor je partner neemt en je niet bezig houdt met andere zaken. Maak afspraken met elkaar wanneer jullie elkaar kunnen verwennen en hou hiervoor vaste dagen aan. Beiden weten waar ze aan toe zijn op de manier. Probeer ook elkaars frustraties niet op elkaar af te reageren. Misschien was er een slechte dag op het werk en zie je dat jouw partner de boel in huis niet heeft opgeruimd als je thuiskomt. De eerste reactie zal boosheid en frustratie zijn. Probeer in dat geval open en netjes te communiceren en te vragen waarom je partner niet op heeft geruimd en overleg samen hoe je het gaat aanpakken. Probeer altijd rustig te blijven en naar oplossingen te zoeken zonder dat je verbaal je stem moet verheffen.

Ga elkaar soms missen

In tegenstelling tot een druk leven is het fijn als jullie elkaar ook kunnen missen. Daarna is er vaak weer ruimte voor spanning en opluchting zodra je partner weer bij je is. Ga bijvoorbeeld leuke dingen doen met vriendinnen zoals een vakantie of een logeerweekendje. Laat je partner dan even zijn eigen ding doen. Als je eenmaal weer thuis bent beseft jouw partner dat hij niet zonder je kan en wil zo weer een gezellige avond. Dit met een pikante film of een goede vrijpartij bijvoorbeeld. Belangrijk is om voldoende tijd vrij te maken voor een mooi slaapkamer moment.

Ga samen reizen of zoek een relatiecoach

Niks is leuker dan samen op avontuur gaan en de wereld over te reizen. Als jullie budget het toelaat uiteraard. Reizen brengt wonderbaarlijke momenten met zich mee. Bijvoorbeeld prachtige stranden, zonsondergangen en romantische dinertjes. Ga samen naar de Griekse stranden van Rhodos of plan een romantische week naar de Malediven. Leuk is om dan samen te snorkelen, te duiken, met haaien te zwemmen of te gaan quad rijden. Alles is mogelijk om jullie relatie tot het ultieme hoogtemoment te transporteren. Samen dingen meemaken kan de relatie absoluut doen versterken.
Weet je het niet meer? Neem een relatietherapeut. Deze kan helpen onderliggende problemen naar boven te halen en jullie beter helpen bij de communicatie. Door samen weer een sterkere band op te bouwen kan deze ook bijstaan in het geven van tips omtrent jullie seksleven. Maak een lijstje met punten die jij heel leuk vindt aan je partner en een lijstje met punten waarin je beschrijft wat je irriteert aan hem of haar. Laat elkaar de lijstjes lezen en zorg ervoor dat je partner zijn gevoelens naar jou kan omschrijven en andersom. De relatietherapeut zal jullie ook van dit soort “huiswerk opdrachten” meegeven. De therapie werkt door middel van bewustwording en daarmee kun je verder bouwen op jullie relatie. Hierbij kom je erachter wat jullie van elkaar verlangen en hoe jullie de spanning op kunnen voeren in jullie liefdesleven. Kortom, er zijn veel manieren om jullie relatie nog te redden mits jullie beiden gemotiveerd zijn.

Related Posts