Optimaal gebruikmaken van alle ruimtes in huis

0
Share

Een van de basisregels voor het inrichten van een kamer is om meubels en accessoires niet te vol te zetten. Een mooie grote bank tegen een lange muur in de woonkamer laten leunen is een perfecte keuze om ervoor te zorgen dat je meteen een mooi oog krijgt als je binnenkomt. Door de bank tegen de muur te plaatsen, kun je de ruimte optimaal benutten en heb je meer ruimte voor andere meubels en accessoires.

Als je een bank hebt, kijk dan of je die in een hoek kunt zetten, bij voorkeur tegen de muur en een hoekbank is dan ideaal. Check online een een leuke hoekbank aanbieding zodat je de perfecte bank kunt scoren voor jouw kamer. Zet verder in de resterende ruimte een mooie bijzettafel en verbind de twee banken hieraan. Zo hoef je geen grote salontafel neer te zetten en is er meer ruimte voor planten, kasten, mooie fauteuils etc.

Gebruik van vormen en kleuren

Een basistip is om geen gebruik te maken van een of twee basiskleuren om het beeld van de kamer rustig te houden. U kunt ook prachtige accessoires toevoegen om een comfortabele sfeer in uw loungeruimte te creëren. Zet een mooie poef of poef naast de bank, zo creëer je een extra zitplaats zonder veel ruimte in beslag te nemen.

Lange en eventueel zwevende tv-meubels zijn erg handig om het effect van ruimte te waarborgen. En door de lengte is extra opbergruimte altijd mooi meegenomen. Als je genoeg ruimte hebt, kun je een mooie locker toevoegen. Het belangrijkste is dat een set ronde tafels nu erg handig en erg modieus is. Deze zijn er in vele soorten en maten. Wil je de cirkel binnenshuis prominenter maken? Kies dan voor een mooie ronde eettafel en een grote ronde spiegel aan de wand boven het dressoir.

Diverse kasten en accessoires

Je kunt ook voor een kleiner tv-meubel kiezen om meer ruimte te hebben voor een mooie stoel of een grotere voetenbank. Naast opbergkasten kunt u ook kiezen voor meer open kasten, zoals vitrinekasten of moderne vakkasten. Zo voorkom je dat de wanden te vol raken en kun je meer spelen met de indeling door de vakken te vullen met mooie woonaccessoires (zoals kleine plantjes, fotolijstjes etc.).

Leg tot slot een groot vloerkleed onder de bank en salontafel om het comfort te verhogen en last but not least, houd je voeten erg warm.

Heb je een kleine woonkamer

Als je ruimte beperkt is, dus de woonkamer klein is, kun je het beste geen grote of stevige meubels kiezen. Stijlvolle meubels en rustige lichte kleuren laten je woonkamer groter lijken. Stel je voor dat de poten van de bank hoger zijn, zodat je het vloeroppervlak kunt blijven zien. En is je kastruimte erg klein? Er zijn nu veel mooie wandplanken te koop, in verschillende vormen en maten.

Zo kun je toch wat moois kwijt zonder ruimte te verliezen. Is er niet veel ruimte in het eetgedeelte? Kies dan voor een ronde tafel en daarbij behorende leuke trendy stoelen. Zo maak je optimaal gebruik van de ruimte en kun je in een kleine ruimte ook een flink aantal mensen aan je tafel ontvangen.

Related Posts