Schilderijtjes ophangen zonder spijkers of schroeven

0
Share

Boren is eigenlijk best wel een gedoe! Gaten boren, lekkages dichten en schroeven vastdraaien is weer een klus op zich. Bovendien is het definitief. Als je je meubels verplaatst, zoals het verplaatsen van je foto’s of schilderijen, laat je gaten in de muren achter. Deze moeten worden gesloten en opnieuw worden gedaan. Het ziet er niet goed uit. Maar hoe kun je dingen ophangen zonder gaten te boren?
Ophangen zonder boren. Ophangen kan met verschillende technieken; bijvoorbeeld lijm, kit, lijm, spijkers, nietjes en spelden. Het oppervlak bepaalt echter welke methode u kunt gebruiken.
Door op te hangen zonder te boren ga je creatiever te werk. We schrijven hier hoe je op een makkelijke manier, zonder gaten te boren, en op een creatieve manier foto’s aan de muur plakt. Als je wat hebt om op te hangen dan moet je deze blog echt lezen.

Hang dingen op zonder gaten te boren

Er zijn veel manieren om dingen op te hangen zonder gaten te boren. Je kunt prikken, spijkeren, plakken en lijmen. Dit zijn eenvoudige methoden, maar ze zijn niet geschikt voor alle oppervlakken.
• Bijvoorbeeld plakken. Je moet wel een vlakke ondergrond hebben. Als de ondergrond dus geschikt is dan is dit wel een van de betere alternatieven voor boren. Met goede dubbelzijdige tape kun je jouw nieuwe foto’s of zelf klein schilderij eenvoudig en snel ophangen.
• De porositeit van de ondergrond speelt ook een rol bij de hechting en hechting. Als de ondergrond poreus is, zoals onbehandeld hout of gepleisterde muren, zal het oplosmiddel gelijkmatig in het hout of gips worden opgenomen en zal de hechting van de lijm sterk verminderen.
• Ook de sterkte van de wandafwerking is bepalend. Worden de wanden bekleed met bijvoorbeeld effen behang, vliesbehang of vinylbehang, dan is het gewicht weer de doorslaggevende factor. Als je bijvoorbeeld een spiegel op behang bevestigt en de spiegel is zwaar, dan bestaat de kans dat de spiegel samen met het behang van de muur komt. Dat wil je ook niet.
• Als je iets gaat ophangen zonder gaten te boren met lijm, maak dan eerst de muur goed schoon en verwijder vet. Er zit een borg op de muur omdat er mensen in het huis wonen. Vet en vuil moeten worden verwijderd om een ​​goede hechting te garanderen.
• Wanneer je iets aan de muur gaat hangen zonder gaten te boren, is het belangrijk om het gewicht van het product te weten. Alle lijmsoorten geven namelijk aan voor welk draagvermogen ze geschikt zijn. Weeg dus je object en koop een lijm die dat gewicht kan dragen.

Related Posts