Spelen met een kat: is dat mogelijk?

0
Share

De mensen met een hond weten al helemaal hoe leuk het is om met hun huisdier te spelen. Het idee van een vrolijk beestje, maakt ons alleen nog maar vrolijker. Die kwispelende staart en die tong uit de bek van jouw hond of honden maakt ons blij. De katteneigenaars onder ons zullen hier iets minder ervaring mee hebben. Katten zijn tenslotte flink anders dan honden en vertikken het dus ook al gauw om te spelen met hun baasje. Toch zijn er mogelijkheden om eens een spelletje met je kat te gaan doen. In dit blog leren we je precies hoe dat moet!

Kijk uit!

Wanneer jij in het bezit bent van een kitten, weet je waarschijnlijk als geen ander dat deze prachtige beestjes dol zijn op spelen. Door een balletje weg te gooien of een veertje bij hun buikje te strelen, worden ze hoe dan ook een stuk drukker en vrolijker. Bij de volwassen katten zijn zaken als deze helaas maar de vraag. Door de bijna standaard gezichtsuitdrukking van een kat is het lastig te zien of deze het spelen nou echt leuk vindt. De hints die we herkennen bij honden, denk aan de kwispelende staart en de tong uit hun bek, zijn er natuurlijk niet bij katten. Doordat jij onvoldoende in kan schatten of jouw kat het ook echt naar zijn of haar zin heeft, is het van belang dat je voldoende afstand houdt. Wanneer jouw kat er ineens klaar mee is, zal deze dit snel laten merken. Spaar daarom je vingers en blijf op gepaste afstand tijdens het spelen met jouw kat. Probeer in plaats hiervan eens iets als een kattenkrabpaal. Zo kan jouw kat spelen wanneer hij of zij daar behoefte aan heeft!

Kies het juiste moment

Waar het af en toe nog wel eens fout gaat op het gebied van spelen met een kat, is het uitzoeken van een geschikt moment. Veel mensen beginnen met hun kat te spelen als zij daar zin in hebben. Als jij dan besluit te gaan spelen met jouw kat op een moment waarop hij of zij hier totaal geen zin in heeft, is de kans groot dat je handen, armen of gezicht een flinke snee oplopen. Voorkom zaken als deze en laat jouw kat naar jou toe komen als deze met je wilt spelen!

Related Posts