Storytelling: Dé marketingtool van 2022!

0
Share

Storytelling is een verhaal vertellen aan een specifieke doelgroep. Hier kun je een doelgroep een boodschap overbrengen en weetjes vertellen, of je kunt ze meenemen op avontuur. Het is uiteraard van belang dat je storrytel indruk maakt en dat het verhaal blijft hangen. Het is beter om een ​​verhaal te schrijven waar iemand zich aan vastklampt en niet kan stoppen met lezen. Elk woord telt. Je wilt echt iets overbrengen en dat doe je door te vertellen/schrijven op een manier die jouw specifieke doelgroep raakt. Deze manier van werken wordt in de online marketing wereld veel ingezet en wordt steeds populairder. Dus niet alleen kale kwantitatieve content maar werkelijke pakkende verhalen.  In dit artikel lees je enkele tips over de inzet van storytelling.

Houd je verhaal uniek en blijf bij de kern

Bij het vertellen van een verhaal is het belangrijk dat de lezer bij bijna elk woord getriggerd wordt. Zorg dat je pakkend schrijft. Dit zorgt ervoor dat lezers geïnteresseerd blijven en het hele verhaal lezen of horen. Je wilt immers een bepaalde boodschap overbrengen. Gebruik de volgende tips om lezers geïnteresseerd te houden. Verder zorgt een pakkende schrijfstijl ervoor dat storytelling voor jouw onderneming echt een succes wordt. Uit onderzoek blijkt verder dat voorbeelden goed werken in verhalen. Voorbeelden spreken tot de verbeelding, wat ervoor zorgt dat mensen de informatie die ze lezen beter kunnen onthouden. Het is makkelijker om in beelden te denken dan in tekst. Bedenk voorbeelden van storytelling die bij jouw gebruik passen. Denk goed na of het aansluit bij de kernwaarden van je bedrijf en zorg dat je boodschap helder is.

Zorg dat de lezer zich kan herkennen in je verhaal

Als je loyale lezers krijgt op je blog, is het belangrijk om ervoor te zorgen dat je wordt herkend. Bezoekers zullen je vertrouwen en de tekst beter lezen. Kies dus een specifieke huisstijl en pas die toe op al je storytelling. Een andere goede truc is dat lezers zichzelf herkennen in het verhaal. Het is belangrijk dat je weet wie je doelgroep is. Een goede manier om dit in kaart te brengen is door rollen te creëren. Kies een specifieke persoon die je doelgroep volledig vertegenwoordigt. Denk aan de woonplaats van de persoon, zijn/haar achtergrond en kenmerken. Zo weet je wat voor doelgroep je echt aantrekt. Wanneer je dit doet, is het makkelijker om de tekst herkenbaar te maken voor je doelgroep. Zo kun je inschatten welke voorbeelden en anekdotes goed zullen werken. Het is best veel allemaal en je kunt het ook uitbesteden. Kijk dan naar waar je gevestigd bent. Opereer je vanuit Eindhoven zoek dan eens naar online marketing bureau Eindhoven. Met behulp van een bureau kun je storytelling nog effectiever inzetten. Zij hebben de ervaring en kunnen helpen en adviseren waar nodig.

Persoonlijke verhalen en zorg voor veel regelmaat

Verhalen over mensen zijn vaak het meest gewild. Het spreekt dan veel meer tot de verbeelding. Het is dus belangrijk om mensen centraal te stellen in het verhaal. Het werkt ook goed om mensen als helden neer te zetten en vervolgens over het product en de functies eromheen te schrijven. Maak het product een deel van iemands leven en beschrijf welk probleem het product voor iemand oplost. Dit zal indruk maken op de lezer en zich eraan houden. In dit voorbeeld ziet de lezer direct de meerwaarde van het product. Verder is ook regelmaat belangrijk. Je kunt op deze manier zelfs een fanbase opbouwen. Als je regelmatig verhalen schrijft voor de juiste doelgroep, krijg je lezers die je site regelmatig volgen. Ze kijken vaak uit naar een verhaal, waarmee ze een schare fans kunnen opbouwen. Fanbases hebben over het algemeen vertrouwen in wat je schrijft en zullen daarom eerder geloven in de boodschap die je wilt overbrengen.

Wil je eens een keer sparren met een goed kop koffie over jouw marketing plannen en wensen? Dit hoeft niet perse over storytelling te gaan. Dan kun je eens kijken naar onlineklik.nl. Zij hebben een jong en enthousiast team met veel online marketing ervaring.

Related Posts