Tips voor een stijlvol toilet

0
Share

Het belangrijkste is natuurlijk het toilet zelf, dat kan heel divers zijn. Hoe hoog is bijvoorbeeld de pot en zit het lekker? Zelf ben ik hier niet erg kieskeurig in, maar ik vind stortbakken wel belangrijk, bv. We hebben nu een hele mooie, maar ik wil echt een tank voor het toilet. Deze stortbak is verwerkt in de muur en is dus niet zichtbaar. Ik vind het toilet direct ruimer ogen en alles ziet er netter uit. De basis is wat mij betreft comfort, en van daaruit kun je aan de slag.

Thema in je huis, thema in je toilet!

Elders in je huis wil je het misschien wat normaler maken, maar je kunt gek worden op het toilet. Hysterische toiletten zijn niet mijn ding, maar er zijn zoveel interessante ideeën te bedenken omdat (meestal) de ruimte zo klein is. Ik wilde zelf iets zwart en marmer en goud; een beetje chic, maar ook een beetje hysterisch als het om glimmende dingen gaat.

Hergebruik spulletjes

Het gemak van het inrichten van een kleine ruimte is dat je niet veel verf en tegels nodig hebt, dus je kunt geluk hebben met restjes. Kijk eens rond op Marktplaats of vraag in de winkel of er nog iets is. In ons geval was bijvoorbeeld een vierkante meter tegel voldoende voor ons, wat hoogstwaarschijnlijk over iets anders gaat. Zo kun je veel geld besparen en heb je voor bijna niets een nieuw toilet.

Vermijd kleine versieringen

Je toilet op een comfortabele manier inrichten is leuk, maar denk ook aan hygiëne. Heel eenvoudig: bij het poepen, plassen en spoelen komen deeltjes in de lucht en komen terecht op voorwerpen die aanwezig zijn. Niet dramatisch, maar naar mijn mening zijn er een paar dingen om te overwegen als het gaat om decor. Ik zou zeker decoreren, maar ik kies liever voor grotere oppervlakken die gemakkelijk schoon te maken zijn en geen kleine versieringen met zachte materialen hebben.

Decoratie-tips

  • Als je toilet een kraan heeft, zorg er dan voor dat je een schone, schone handdoek en een goed stuk zeep hebt, vooral als er bezoek komt. Natuurlijk moet het ook voor zichzelf schoon en netjes zijn, maar ik heb er persoonlijk een hekel aan als ik ergens ben dat de handdoek dagenlang door iemand anders lijkt te zijn gebruikt. In je eigen familie is het niet zo erg.
  • Zorg ook voor extra toiletpapier op de kamer. Als je papier plotseling op is, hoef je niet door het huis te schreeuwen of een nieuwe rol te pakken met je schootbroek. Leuk om weer eens te bezoeken.
  • Denk aan een prullenbak, al is het maar een kleine prullenbak. Als je menstrueert of een prullenbak nodig hebt vanwege een medische aandoening of een andere reden, kan het erg ongemakkelijk zijn om deze buiten het toilet te moeten zoeken. In mijn eigen huis vind ik het niet erg, maar eerlijk gezegd wel als ik met andere mensen ben; je kunt het alleen laten vallen om te bezoeken als dat nodig is. Geloof me; heel erg bedankt.
  • Zet ook een mooie toilet- of kamerspray neer zodat zowel jij als je bezoekers nare geurtjes kunnen maskeren. Ze horen erbij, maar ik hou er nog steeds niet van als je uit de wc komt en de geur een half uur aanhoudt.
Related Posts