Tips: zo richt je je huis industrieel in!

0
Share

Tegenwoordig zijn industriële interieurs helemaal hot! Deze stijl vindt zijn oorsprong in fabrieksgebouwen uit de 19e en 20e eeuw. Functionaliteit staat voorop en minimalisme is het sleutelwoord. Dit zorgt voor veel rust intern.

Wil je ook een industriële stijl in je huis creëren? Hier zijn een paar tips:

1. Maak een moodboard

Begin met het maken van een moodboard. Op internet kun je veel inspiratie opdoen. Ga op zoek naar interieurs waar je je prettig bij voelt en die je aanspreken. Verzamel foto’s, zoek materialen, kleuren en accessoires en je hebt een goede basis om te beginnen met decoreren.

2. Verschillende materialen

In industriële interieurs kan de algehele afwerking ruw en stoer zijn. Elementen zoals liggers en leidingen kunt u veilig blootleggen. Bakstenen muren hoeven niet per se te worden afgedekt. Dit scheelt veel geld, tijd en moeite. Zelfs vloeren kunnen ruwer zijn: beton is een goed voorbeeld van wat je kunt gebruiken om het gewenste effect te bereiken.

3. Let op kleine details

“Less is more” geldt hier overal elders. Houd het simpel en stoer. Om het interieur niet koud te laten lijken, gebruik je warme kleuren zoals cognac of olijfgroen en gebruik je veel verschillende materialen (zoals bontplaid, wollen kussens, linnen, enz.).

4. Gewaagde kleurkeuze

Blijf bij neutrale kleuren: grijs, zwart of wit. Dit ziet er strak uit. Vind je dit een beetje te eenzijdig? Dan kun je bijvoorbeeld een muur in een andere kleur schilderen en veel elementen van het interieur in die kleur laten verschijnen: accessoires, vloerkleden of losse meubelen.

5. Originele industrie

We hebben de neiging om leidingen en kabels te verbergen. In een industriële woonkamer is dat niet nodig. Laat deze faciliteiten gewoon onvoltooid. Het zijn ruige blikvangers, zorg ervoor dat het er stoer uitziet.

6. Grootte van meubels uit verhouding

Je hebt veel meubels en accessoires nodig om de kamer sfeer te geven. Oudere items die je bij tweedehandswinkels of rommelmarkten vindt, komen zeker in aanmerking. Het voordeel hiervan is dat je gaandeweg de ruimte gaat inrichten. Het hoeft niet allemaal tegelijk. Laat je inspireren door iets waar je van houdt. Grote stevige houten kisten, industriele kasten, oude ijzeren vloerlampen, grote, stoere hanglampen, oude teakhouten schalen, het zijn slechts enkele voorbeelden om toe te voegen aan je industriële look. Grootbladige planten doen het ook goed in dit soort interieurs: zorg ervoor dat je ze in je kamer opneemt, want ze bepalen meteen de sfeer.

Related Posts