Veganistisch maar toch spieren opbouwen? Zo doe je dat!

0
Share

In de afgelopen 2 jaar werd het steeds populairder om gezond te eten en genoeg te bewegen. Veel mensen hebben de corona periode met beide handen aangepakt om eindelijk eens te beginnen met een glansrijke sportcarriere in de sportschool. Mocht jij nou een van die mensen zijn, dan ben je er vast achtergekomen dat je het met alleen sporten niet het lichaam van je dromen zult bereiken. Het is namelijk erg belangrijk om ook goed op je voeding te letten. Genoeg eiwitten, niet te veel ongezonde snacks en toch maar iets minder drankjes in het weekend. Maar hoe zorg je er nou voor dat je jouw harde werk in de sportschool goed gaat zien? Dat vertellen wij je graag in deze blog.

Eiwitten

Je hebt het vast al eens voorbij horen komen, maar eiwitten zijn erg belangrijk als je spieren op wilt bouwen. Eiwitten vind je voornamelijk in vlees, vis en bijvoorbeeld kwark. Het grootste voordeel aan dierlijke eiwitten is dat ze vaak ook alle 9 essentiële aminozuren bevatten. Maar naast dat dierlijke eiwitten erg veel voordelen hebben, hebben ze ook wat nadelen. Zo is het natuurlijk minder goed voor de aarde en het milieu en kan het eten van dierlijke eiwitten nadelige gevolgen hebben op je prestaties.

Plantaardige eiwitten

Naast dat sporten de laatste jaren steeds populairder werd, is ook het eten van vegetarische en veganistische gerechten steeds meer in trek gekomen. Dit zie je ook erg goed terug in de schappen van je plaatselijke supermarkt. Waar er bijvoorbeeld eerst een half schap bestond uit vegetarische vleesvervangers, kan dat nu wel eens zijn uitgegroeid tot 1 of 2 meter aan lekkere vegetarische gerechten. Het eten van plantaardige producten is ook erg goed voor je gezondheid, zo kennen plantaardige producten de volgende voordelen:

  • Het is makkelijker te verteren
  • Bevatten vaak minder vet
  • Bevatten meer vezels
  • Er zit minder cholesterol in

Sporten

Het hoeft dus niet zo te zijn dat als je vegetarisch of veganistisch eet, dat je moeilijk aan je eiwitten kunt komen. Om het je echter wat makkelijker te maken bestaat er sinds kort iets nieuws: vegan eiwit poeder. Dit poeder meng je met water of door een smoothie en bevat veel veganistische eiwitten.

Related Posts