Verschillende soorten sauna’s

0
Share

Een buitensauna is de ideale manier om tot rust te komen. Je kan je piekergedachtes opzijzetten en even helemaal ontspannen. Daarnaast heeft het een positieve invloed op je immuunsysteem en spieren. Als je een sauna wil aanschaffen is het handig om eerst te bedenken welke soort je wil. Er zijn verschillende soorten en in deze blog lees je over een barrelsauna, sauna met zoutkristallen en een infraroodsauna. Wil je meer weten over een sauna in de tuin? Lees dan snel door!

Een barrelsauna

Een mooie optie voor je tuin is de klassieke barrelsauna. De Barrelsauna wordt gemaakt van 42 millimeter dik sparren- of thermohout, hierdoor blijft de warmte in de sauna en gaat er bijna geen warmte verloren. Vanwege het gebruikte materiaal, de mooie ronde vorm en het relatief kleine formaat is een barrelsauna in je tuin een echte meerwaarde. Een andere variant is de blokhutsauna, deze heeft de vorm van een Scandinavisch klein huisje en bestaat uit ruwe Siberische stammen.

Een infraroodsauna

De infraroodsauna zit qua temperatuur tussen de 35 tot 60 graden. Bij een infraroodsauna wordt de cabine niet verwarmd door warme lucht maar door de warmte uit warmte elementen. De infraroodstralers werken rechtstreeks in op je lichaam. De straling bevordert de bloeddoorstroming. De infraroodsauna is daarom goed voor je spieren en werkt daarom ook perfect tegen blessures. Ook werkt het preventief, dus om blessures te voorkomen.

Sauna met zoutkristallen

Kan voor jou de sauna niet heet genoeg worden? Kies dan voor en sauna met zoutkristallen. Deze sauna is perfect voor de saunabezoekers die het niet erg vinden om flink te zweten, de ruimte wordt namelijk opgewarmd tot 70 graden. De zoutkristallen reinigen ook nog eens de lucht, waardoor jouw luchtwegen ook weer een goede reinigingsbeurt krijgen. Perfect voor als je last hebt van verkoudheid of andere kwaaltjes.

Kom kijken bij Welvaere

Ben je door alle voordelen overtuigd dat je een sauna iets voor jou is? Overweeg dan om een sauna in de tuin neer te zetten! Zo kan je er onbeperkt gebruik van maken en profiteren van alle voordelen. Ga naar de website van Welvaere en ontdek het uitgebreide assortiment. Wil je een buitensauna kopen? Breng dan een bezoek aan de showroom en laat je adviseren. Heb je vragen? Neem dan contact op met de klantenservice.

Related Posts