Vier bijzondere feitjes over Doritos chips

0
Share

Bijna iedereen kent de populaire maischips wel: Doritos. Deze smaakvolle chips zijn niet meer weg te denken uit de supermarkten. Ben je ook fan van deze chips? Dan ben je vast benieuwd naar deze feitjes.

Ontstaan in Disney Land

De makers van Doritos hadden in 1964 een restaurant in Disney Land en besloten om te gaan experimenteren met overgebleven tortilla’s. Ze vonden het zonde om deze weg te gooien en besloten om deze te kruiden en te frituren. Twee jaar later werden deze chips pas uitgebracht.

Make over

Dertig jaar later kreeg de Doritos chips een make over. De chip werd twintig procent groter en vijftien procent dunner, ook werden er meer kruiden aan toegevoegd. Daarnaast kwamen de makers erachter dat de chips snel kapot gingen in de zak. Daarom hebben ze besloten om de randjes ronder te maken, zodat ze minder snel zouden breken.

Ingrediënten

Dat Doritos van mais gemaakt worden wist je waarschijnlijk al. Maar dat er in 1 Doritos chipje meer dan dertig ingrediënten zitten is wellicht nieuw. Met deze hoeveelheid ingrediënten is het dus niet gek dat deze chips zo smaakvol is. De belangrijkste ingrediënten zijn: mais, cheddar, melk en peperpoeder.

Verschillende soorten smaken

Als je wel eens Doritos eet, ken je waarschijnlijk de smaken: paprika, kaas, cool American, sweet chilipeper. Dit zijn de populairste smaken in Europa, maar wereldwijd bestaan er nog andere smaken. In Azië hebben ze bijvoorbeeld Doritos met zeevruchten, yoghurt en mossel smaak.

Bestel ze snel!

Heb je na het lezen van deze feitjes zin gekregen in deze lekkere Doritos chips? Neem dan een kijkje op de website van Candyonline om ze te bestellen. Zij hebben allerlei soorten smaken chips die ze snel afleveren bij jou aan huis. Heb je vragen over een bepaalde smaak? Neem dan contact op en laat je informeren.

Related Posts