Waar moet je rekening mee houden bij het combineren van matcha thee met andere voedingsstoffen?

0
Share

Matcha thee zelf bevat al heel wat voedingsstoffen en antioxidanten. Denk maar aan vitamine A en C, ijzer, calcium, kalium en eiwitten. De lichte portie cafeïne zorgt bovendien voor een echte oppepper. Maar ben jij al een echte matcha-expert en wil jij dit graag naar het volgende level brengen door het te combineren met extra voedingsstoffen? Hier geven we enkele tips om dit op een gezonde en zorgvuldige manier te doen, zodat jouw lichaam niet overspoeld wordt met supplementen.

Begin bij het begin

Ben jij nog maar een starter in het drinken van matcha? Dan raden we je aan om jouw lichaam hier eerst aan te laten wennen. Begin met een lichte thee een paar keer per week en bouw dit op naar een dagelijkse matcha-shot. Matcha bevat al heel wat vitaminen. Ga dus niet overdrijven in het innemen van andere supplementen. Probeer matcha ook niet op een lege maag te drinken, ideaal is zo een half uurtje na het eten. Ook drink je het liever niet ‘s avonds. In matcha zit namelijk cafeïne, wat energieopwekkend is. Zeker als je nog niet gewend bent aan de thee, drink je dit best aan het begin van je dag om een boost te krijgen voor de hele dag. Wanneer je uiteindelijk geacclimatiseerd bent, ben je klaar voor een volgende stap om jouw lichaam nog gezonder te maken.

Klaar om over te stappen naar extra supplementen?

Drink jij al een tijdje matcha en is je lichaam hier al aan gewend? Dan kan je voorzichtig beginnen met matcha te combineren met andere geneeskrachtige en natuurlijke supplementen. Ook kan het zijn dat je de pure matcha smaak beu bent en eens voor iets anders wilt gaan. De Golden Matcha is de perfecte opstap naar meer vitaminen. Deze matcha thee wordt gecombineerd met kurkuma, gember en kaneel. Een betoverende combinatie tegen bijvoorbeeld spierpijn en ontstekingen. De zwarte peper die is toegevoegd zorgt ook voor een extra sterke werking van alle stoffen. Als je het over een andere boeg wil gooien en je bijvoorbeeld liever voor vitaminen kiest die het afvallen bevorderen, kan je matcha ook combineren met munt. Ook andere helende stoffen als bergamot, macawortel of citroen zijn goed voor je lichaam. Opties genoeg dus om jouw lichaam zo fit en gezond mogelijk te houden met matcha!

Related Posts