Waarom jij de fiets weer uit de schuur moet halen

0
Share

Fietsen is goed voor jong en oud. Iedereen heeft er voordelen van. Zeker in een land als Nederland, wat bekend staat als het grootse fietsland, is er voor iedereen wel wat te doen. Het is niet alleen goed voor je lichaam maar ook voor de geest en bijvoorbeeld het milieu. Hieronder vind je redenen genoeg om de fiets uit de schuur te pakken.

Goed voor het milieu

Ga jij met de auto naar de stad, naar de winkel of naar vrienden? Dat kan natuurlijk anders. De auto is slecht voor het milieu door bijvoorbeeld zijn uitlaatgassen. Bij een fiets is dat niet. Er komen geen slechte gassen uit je fiets en je hebt bijvoorbeeld ook niet van die rare stofjes nodig voor je ruiten of koelvloeistof. Wat ook nog eens een groot bijkomend voordeel is, is dat je geen benzine hoeft te betalen. Dat is weer fijn voor de portemonnee. Daarnaast kun je met de fiets overal makkelijker komen. Je kunt je fiets gewoon voor de deur van de supermarkt zetten.

Goed voor je lichaam

Fietsen is ook nog eens goed voor je lichaam. Je verbrandt bijvoorbeeld vet wanneer je regelmatig voor een tochtje gaat op jouw mountainbike. Wanneer je al een aantal dagen per week op de fiets zit voor een half uurtje, ben je al goed bezig om wat vet te verbranden. Waar je ook aan kunt denken is je uithoudingsvermogen. Wanneer je vaker fiets, zal je uithoudingsvermogen ook steeds beter worden. Daarnaast houdt het ook je hart en geest gezond. Door veel buiten te fietsen kun je lekker ontspannen na bijvoorbeeld een lange werkdag. Je kunt ff lekker je hoofd legen wat goed is tegen stres.

Samen fietsen

Fietsen is ook goed voor een vriendschap, groepsband of relatie. Je kunt ff lekker de hort op met z’n tweeën of het gezin om te ontspannen in het buitenlicht. Je kunt rustig praten terwijl je geniet van de mooie natuur. Buiten het ontspannen om, kan fietsen ook een sport voor jou en je maatje zijn. Samen ga je op je gravelbike de wildste tochten tegemoet. Daarnaast is fietsen iets wat iedereen kan. Ja echt, iedereen. Veel ouderen mensen schakelen op een gegeven moment toch weer om naar het fietsen om zich gezond en fit te houden. En zeker in Nederland is dat geen probleem, want het wordt ons al van jongs af aangeleerd.

Related Posts