Wat is het beste materiaal voor een tuinset?

0
Share

Je kent het wel. Het is zomer 25 graden en je wilt lekker in je tuin zitten. Je kijkt even naar buiten en ziet je “oude, halve rotte tuinsetje” staan. Je hebt meteen geen zin meer om buiten te gaan zitten en gaat direct weer op de bank zitten voor de airco. Zonde eigenlijk want het is echt geweldig weer! In plaats van op de bank te gaan zitten en mokken kun je ook bedenken hoe je dit nieuwe project gaat aanpakken want die tuinset 6 persoons komt er natuurlijk niet vanzelf. Hieronder lees je welke materialen perfect zijn om te kopen als tuinset of om zelf te gebruiken!

Houten tuinset

Hout is een van de meest populaire materialen voor het maken van loungesets. Dit materiaal is geschikt voor landelijke of natuurlijke tuinen. Het nadeel is dat hout meer onderhoud nodig heeft om de levensduur te verlengen. Als het hout niet goed wordt onderhouden, kan het ook van kleur veranderen of vervagen. Houten tuinsets kunnen naast hardhout ook van teak gemaakt worden. In de loop van de tijd is het teak behandeld en verweerd. Hardhout heeft meer onderhoud nodig om zijn uiterlijk te behouden.

Wicker

Wicker is een mooi uitziende kunststof die zich om een ​​stalen of aluminium frame uitstrekt en wordt gebruikt voor tuinmeubelen. Wicker heeft een natuurlijk rotan uiterlijk, maar wordt niet snel aangetast door het weer. Daarnaast is het wicker licht en makkelijk te verplaatsen. Wicker is ook gemakkelijk te onderhouden. Regelmatig een oplossing maken van warm water en groene zeep, en daarna schoonmaken met een zachte borstel of spons is voldoende om de tuinmeubelen schoon te houden.

Aluminium in je tuin

De aluminium tuinset is zeer licht en gemakkelijk schoon te maken. Dit materiaal wordt meestal behandeld met een poedercoating zodat het niet snel aangetast wordt door slecht weer. Dit is dé manier om roest te voorkomen. Een nadeel is dat als de tuin lang in de zon staat, het aluminium altijd licht van kleur zal veranderen. Bekijk hier onze aluminium loungeset.

Kunststof tuinmeubelen

Kunststof tuinmeubelen zijn zeer gebruiksvriendelijk en weerbestendig. Dit komt omdat kunststoffen uit verschillende stoffen zijn samengesteld. Ze zijn goedkoop in aanschaf en zijn makkelijk te onderhouden. Meestal kun je er ook lang mee doen. Het enige probleem is dat ze vaak niet supermooi zijn of een “goedkope” indruk kunnen achterlaten.

Genoeg keuze dus voor een leuke tuinset. Of je hem nu zelf gaat maken of je besteld hem online denk altijd goed na welke materialen bij jou passen en wat het makkelijkste is voor jou.

Related Posts