Welke kleding trek je je kind aan bij welke temperatuur?

0
Share

Je kent het misschien wel: heb je een ontzettend leuke outfit aan, maar is het buiten toch warmer dan je dacht en ben je veel te warm gekleed. Of juist andersom: ben je op een koude dag te koud gekleed. Het is voor onszelf al lastig inschatten wat we aan moeten trekken bij welke temperaturen, laat staan voor je kids. Want wat moeten zij aan bij koude of warme temperaturen? Wij geven je graag een aantal tips.

Kleding voor de lente en zomer

Laten we beginnen met de lente en de zomer. Is het een zonnige, zomerse dag? Trek je kinderen dan niet al teveel kleding aan. Kinderen zijn vaak actief bezig, waardoor ze het al gauw te warm hebben. Ben je bang dat ze last hebben van de zon? Ga dan voor kleding van luchtige stoffen, bijvoorbeeld een katoenen t-shirt en broek of een katoenen jurkje van Vingino. Katoen is een ademende stof en kan veel beter zweet absorberen dan synthetische stoffen als polyester. Ook een pet is ideaal voor meer bescherming tegen de zon. Vroeg in de ochtend of in de avonden kan het op een zomerse dag wat koeler zijn. Houd daar rekening mee en zorg voor laagjes. Een dun vestje of zomerjasje is daarvoor perfect.

Kleding voor de herfst en winter

Wanneer het winter wordt, wil je je kids natuurlijk niet te koud aankleden. Terwijl ze dan binnen nog prima een t-shirtje met vestje kunnen dragen omdat het daar warm is door de verwarmingen, is dat voor buiten vaak te koud. In de winter is de outfit dan ook voornamelijk afhankelijk van wat je gaat doen. Ga je naar buiten? Voor herfstdagen is een tussenjas voldoende om de kou te weren, maar voor echt koude dagen is een dikke winterjas een must. Vergeet daar ook geen muts, sjaal en handschoenen bij aan te trekken. Houd er bij het aanschaffen van een winterjas rekening mee dat er dikke kleding onder kan komen, dus koop deze liever te groot dan te klein. Speelt je kind graag buiten wanneer het net heeft geregend, bijvoorbeeld om in de plassen te springen? Dan zijn regenkleding en -laarzen erg handig om in huis te hebben. Ook voor zowel de herfst als de winter zijn laagjes ideaal. Mocht het dan toch te warm zijn, dan kun je altijd een laagje uittrekken.

Related Posts