Welke vloer past bij mij?

0
Share

Het kiezen van de juiste vloer is niet eenvoudig. Mensen zien al snel door de bomen het bos niet meer, mede dankzij het enorme aanbod waaruit je kunt kiezen. Kies je voor een Hongaarse punt vloer, visgraatvloer of een goedkope laminaatvloer? Om je beslissing wat gemakkelijker te maken, delen we een overzicht van de eigenschappen van de meest gekozen soorten vloeren. Lees snel verder!

#1 – Parket: natuurlijk en warm

Parketvloeren zijn warm, hebben een natuurlijke uitstraling en zijn slijtvast. Het ondersteunt een aangenaam en gezond leefklimaat. De toplaag bestaat uit verschillende houtsoorten zoals eiken, noten of beuken. Een vloer mag pas parket heten als deze een echte houtlaag heeft van minimaal 2,5 millimeter dikte. Dit is meestal een tussenlaag van HDF of ander hout. Deze slijtlaag is cruciaal voor het uiterlijk en de duurzaamheid van parket.

Parket en massief houten vloeren hebben een hoog aandeel in hout. Daarom zijn deze soorten vloeren ook de duurste uit ons rijtje. De prijs is onder meer afhankelijk van de dikte van de houtlaag, de houtsoort, structuur en kwaliteit van de vloer. Ook het formaat van de planken heeft invloed op de prijs.

#2 – Laminaat: robuust en voordelig

Laminaatvloeren zijn slijtvast en onderhoudsvriendelijk. De goede prijs-kwaliteitverhouding overtuigt veel kopers om voor deze vloer te kiezen. Onder het geplastificeerde oppervlak bevindt zich een fotopapier dat de vloer zijn look geeft. De oppervlakken van hoogwaardig laminaat imiteren voelbaar de structuur van het uiterlijk. Moderne productie maakt een grote verscheidenheid aan ontwerpen mogelijk – kortom, er is dus voor elk wat wils.

#3 – Linoleum: bewezen en veelzijdig

Linoleumvloeren zijn gemaakt van natuurlijke materialen. Ze bestaan uit oliën, harsen en vulstoffen zoals kurk of houtmeel. Linoleum is gezond om in te leven, blijvend elastisch en heeft een warmte- en contactgeluidsisolatie. Het is bestand tegen dagelijks intensief gebruik en is ook gemakkelijk te onderhouden. Deze vloerbedekking is ook verkrijgbaar in patronen en kleuren. Afhankelijk van de uitvoering kan linoleum over het gehele oppervlak worden verlijmd of zwevend worden gelegd.

Related Posts