3 tips voor jouw ideale tuinhuisje!

0
Share

De tuin is een plek waar mensen graag zitten. Je kunt er heerlijk tot rust komen en genieten van de buitenlucht. Wil jij in jouw tuin jouw favoriete ontspanningsplekje creëren? Dat kan met een tuinhuisje! Of je nu een tuinhuisje wil waar je je in terug kan trekken of dat je onder de overkapping van je tuinhuisje wil zitten als het regent, het kan allemaal. Om ervoor te zorgen dat je helemaal verliefd wordt op je nieuwe tuinhuis, hebben wij drie tips voor je op een rijtje gezet!

Zorg voor het juiste materiaal

Het belangrijkste aan een tuinhuisje is dat deze stevig staat en ook lang mee gaat. Het is namelijk jammer dat je een tuinhuisje plaatst in de tuin, en deze na een jaar al aan vervanging toe is. Zorg er daarom voor dat je het juiste materiaal kiest!

Je hebt bijvoorbeeld verschillende soorten hout, waarvan de ene geschikter is voor een tuinhuisje dan de ander. Zo is hardhout erg geschikt. Het gaat jarenlang mee en is erg goed bestand tegen weer, vocht, schimmel en ongedierte. Het gaat dus zeker langer mee dan een jaar en heeft ook nog allerlei verschillende soorten types. Zo kun je ook nog een soort kiezen die bij je past.

Richt het in naar jouw smaak

Veel mensen laten zich beïnvloeden door de nieuwste trends. Er is hier natuurlijk helemaal niks mis mee, maar als de nieuwste trend niet jouw smaak is, is het jammer dat je je tuinhuisje er wel helemaal naar inricht. Trends waaien namelijk over en volgend jaar is er weer wat anders in de mode. Het is jammer dat je elk jaar je huisje weer opnieuw moet inrichten omdat je graag met de trend mee wil.

Kies dus iets wat echt bij jezelf past. Wat vindt jij mooi en waar kan jij nog jaren van genieten? Maak een moodboard met allerlei verschillende stijlen die je mooi vindt en ga aan de hand daarvan op zoek naar allerlei leuke producten. Wanneer er dan volgend jaar weer wat anders in de mode is, hoef je niet je hele inrichting te veranderen, want je vind je inrichting nog steeds mooi omdat het bij jou past.

Verlichting is de sfeermaker

Wanneer je je tuinhuisje hebt ingericht naar jouw smaak, kan het zijn dat je nog steeds een stukje sfeer mist. Dat is helemaal zo gek nog niet, want heb je al gekeken naar verlichting? Dit is namelijk datgene wat de meeste sfeer creëert voor in je tuinhuisje.

Je hebt allerlei verschillende soorten verlichting. Denk aan wit licht of zacht licht. Probeer verschillende stijlen uit om te kijken wat jij mooi vindt en wat er past bij jou tuinhuisje. Dus het juiste materiaal, jouw eigen inrichting en verlichting zorgen ervoor dat jij jouw ideale tuinhuisje kan creëren! 

Related Posts