3 x waarom een ronde eettafel zo’n perfect idee is

0
Share

Bij het uitzoeken van een nieuwe eettafel denken we al snel aan een rechthoekige eettafel. Niet omdat dit per definitie de beste keuze is, het is eerder omdat dit nou eenmaal de standaard is. Onze grootouders hadden een rechthoekige tafel, onze ouders op hun beurt ook dus wanneer je zelf op zoek gaat naar een nieuwe eettafel is de keuze vaak al snel gemaakt. Sterker nog, een andere keuze wordt vaak helemaal niet overwogen. Dit terwijl een ronde eettafel mega veel voordelen heeft die absoluut en zeker het overwegen waard zijn. In dit blogartikel vertellen we je waarom wij zo gek zijn op de ronde tafel als eettafel. Na het lezen van dit artikel is de keuze voor een rechthoekige eettafel lang niet meer zo vanzelfsprekend.

Hallo extra ruimte

Een ronde tafel neemt veel, veel, veel minder ruimte in beslag dan de rechthoekige variant en dit is goed nieuws voor iedereen die wel wat extra ruimte kan gebruiken. Vooral wanneer je een wat kleinere woonkamer of eetkamer hebt is een ronde eettafel ideaal. Je loopt er makkelijker omheen en de tafel staat minder snel in de weg. Door de ronde vormen is de tafel ook nog eens esthetisch heel aantrekkelijk, oogt het zachter, natuurlijker én door het contrast met de rest van de kamer is een ronde eettafel minder saai. Een echte aanwinst dus!

Gezellig tafelen

Om de eetruimte van je dromen te creëren is het belangrijk dat je gezellig aan de tafel kunt zitten. Laat de ronde tafel nu net perfect zijn voor het gezellig tafelen met veel mensen. Door de ronde vorm zit er nooit iemand ‘alleen’ en zijn gesprekken veel makkelijker met z’n allen te voeren. De ridders uit de eeuwenoude Arthurlegende heette niet voor niets ‘De orde van de ronde tafel’. Wanneer je uitgebreid wil tafelen met een groter gezelschap is het heel eenvoudig om wat extra stoelen aan te schuiven. Het maakt daarin geen enkel verschil of je met een even aantal of een oneven aantal aan tafel gaat. Dat is bij een rechthoekige tafel weer heel anders. Een ronde eettafel kopen is een verfrissende beslissing waar je zekerste weten geen seconde spijt van zal krijgen.

Nooit meer dat ellendige gevoel

Een van de grootste frustratie punten van een rechthoekige tafel merk je wanneer je weer eens onverhoopt tegen een van de hoeken aanloopt. We kennen allemaal dit gevoel en het gebeurt je geheid een aantal keren per jaar. Je hebt vast al wel een paar flinke vloek partijen erop losgelaten nadat je weer een keer je been, heup, elleboog of hoofd had gestoten tegen deze vervelende hoeken. Misschien niet de hoofdreden waarom je een ronde tafel zou moeten aanschaffen maar als je nog op zoek bent naar een laatste zetje om je te overtuigen, is dit wellicht het laatste positieve verschil wat je nog nodig had.

Related Posts