4 x zo koop je de juiste raamdecoratie

0
Share

Ben je op zoek naar nieuwe raamdecoratie? Dan zul je vast overspoeld worden door het aanbod online. Er is tegenwoordig zo veel raamdecoratie, dat je het bijna niet meer kunt bijhouden wat nu mode en praktisch is en wat niet. En het is niet zomaar een klus, want met de juiste raamdecoratie kun je je huis helemaal afmaken. Daarnaast wil je de perfecte zonwering in jouw huis hebben, zodat je de temperatuur en je privacy zo op orde kunt hebben als jij graag wilt. Daarom geven we in dit artikel vier tips mee over hoe je de juiste raamdecoratie uitzoekt.

1. Wat zijn je wensen en behoeften?

Laten we bij het begin beginnen, namelijk jouw wensen en behoeften wat betreft de raamdecoratie in jouw huis. Wat moet de functie er precies van zijn? Wil je genoeg privacy? Of wil je juist de zon goed kunnen weren? Het kan ook zo zijn dat je erg van daglicht houdt en daarom niks verduisterends wilt hebben. Het tegenovergestelde kan ook zijn dat je graag verduisterende raamdecoratie hebt omdat je dan beter slaapt. Vraag jezelf daarom af hoe gevoelig je bent voor licht en privacy.

2. Bekijk de installatie opties

Het type kozijnen dat je in huis hebt zijn erg belangrijk voor het type raamdecoratie dat jij kunt nemen in huis. Bij een kunststof of aluminium kozijn wil je bijvoorbeeld niet in het kozijn gaan zitten boren, terwijl dat bij hout minder uitmaakt. Ook moet je kijken of de ramen naar binnen of naar buiten klappen en of er ventilatieroosters zijn.

3. Voor welk type raam zoek je raamdecoratie?

Ook het type van het raam is erg belangrijk. Gaat het om het raam in de slaapkamer? Of juist in de keuken of een ander woongedeelte? Hier moet je denken aan een schuifpui, draaikiep raam, dakraam of deur. Het type raam dat je gaat bekleden heeft veel invloed op het soort raamdecoratie dat je uit kunt kiezen.

4. Wat is je budget?

Raamdecoratie is niet goedkoop en zeker als je gaat renoveren is het belangrijk dit van tevoren al mee te nemen in je begroting. Zeker als je ook voor zonwering kiest!

Related Posts