5 redenen waarom je een overkapping moet nemen

0
Share

Met een overkapping bedoelen we een schuin dak, dat je buiten tegen je huis aanbouwt. Dat staat dus niet los van de woning. Waarom zou je eigenlijk een overkapping kopen? Daar zijn diverse redenen voor te geven. We noemen er in dit artikel vijf.

1. Minder last van weersinvloeden

Soms wil je buiten zitten of liggen om een kleurtje op te doen. Dan kan die zon echter weleens te scherp zijn en je huid verbranden is ook niet wat je voor ogen staat. Dan is het prettig als je even uit de zon kunt gaan. Of je wilt buiten kunnen zitten, maar dan in de schaduw. Dan praten we dus niet over een glazen overkapping. Regen, sneeuw of hagel, die deren je niet onder een overkapping. Als er neerslag begint te vallen, dan hoef je niet ineens alles op te pakken en mee naar binnen te nemen. Dan kan bij een feestje een domper zijn.

2. Verlichting en verwarming

Aan een overkapping wordt het eenvoudiger om buiten leuke verlichting en infraroodverwarming aan te brengen. Als je ledlampen hebt, dan hoeft je niet zo bang te zijn voor een kortsluiting bij nattigheid. Die zijn bovendien zeer zuinig. Je kunt zo ook in de winter buiten zitten en bijvoorbeeld een boek lezen. Met de Kerst kan je de binnenversiering uitbreiden tot onder je overkapping. 

3. Opslag van tuinmeubels

Als je geen overkapping hebt, dan sla je graag de gemakkelijk verplaatsbare meubels binnen op. De zon kan ze namelijk verkleuren. Ook een barbecue laat je liever niet buiten staan of je kunt die ook inpakken. Dan heb je een berging nodig. Met een overkapping kan je je meubels buiten laten staan, zonder dat ze last hebben van de uv-straling van de zon. Dat maakt de drempel om buiten te gaan zitten lager.

4. Verlengstuk van je woonkamer

Als je via een glazen schuifpui je tuin ingaat, dan lijkt je woonkamer van je woning met een overkapping optisch groter. Dat geldt des te meer, als de vloer onder de overkapping dezelfde hoogte heeft als van je woonruimte. Je krijgt er als het ware met een relatief kleine investering een grotere woonkamer.

5. Je woning wordt aantrekkelijker

We zagen al dat een overkapping het woongenot vergroot. Als je overkapping leuk aankleedt, dan laat dat je woning er meer uitspringen. Wie heeft niet graag een overkapping aan zijn huis? Met andere woorden, je huis wordt gemakkelijker verkoopbaar en zal doorgaans meer opbrengen.

Related Posts