5 tips om goedkoop en snel je huis een make-over te geven

0
Share

Eens in de zoveel tijd kan het voorkomen dat je je interieur zat bent. De meubels vind je niet leuk meer en de kleur op de muur ook niet. Een hele verbouwing kost alleen weer een flinke duit geld. Toch kun je met een klein budget al een heel eind komen. We geven je 5 tips om je huis snel en goedkoop een make-over te geven!

1. Nieuwe indeling

Door de ruimte anders in te delen, maak je meteen al een groot verschil. Draai je bank een kwartslag of plaats je bed tegen een andere muur in de slaapkamer. Dit is meteen een groot verschil en kost je helemaal niets, behalve een middag meubels verschuiven.

2. Kies voor verf

De meest makkelijke en snelle manier om een grote verandering in huis te maken is het verven van een wand. Door een andere kleur toe te voegen aan je interieur verandert meteen de hele uitstraling van je huis. Deze verfkleur is ook de basis voor de rest van het huis en kun je overal laten terugkomen om er een mooi geheel van te maken.

Om het zo betaalbaar mogelijk te houden, is het slim om rond te kijken naar leuke aanbiedingen. Bij verfonline vind je verschillende merken en kleuren voor zeer scherpe prijzen. Zeker de moeite waard!

3. Verander je accessoires

Door een paar accessoires in huis te veranderen, kun je ook al een heel ander gevoel creëren. Ook met accessoires kun je met kleur spelen. Dit betekent niet dat je meteen al je accessoires in huis moet gaan veranderen, ook door het aanpassen van een item in huis bereik je dit al. Door bijvoorbeeld een statementlamp toe te voegen, maak je ook meteen een hele andere sfeer.

4. Je keuken en badkamer aanpakken

Er zijn een paar ruimtes in huis die moeilijker aan te passen zijn zonder een verbouwing te doen. Zo kun je in de keuken en de badkamer wel wat aanpassingen maken met accessoires, maar dat zal een minder groot effect geven. Toch kun je hier meer aanpassen dan je denkt. Zo is er tegenwoordig speciale tegelverf op de markt. Dit is verf die goed hecht op tegels en ook gewoon tegen vocht kan. Zo verander je met een likje verf meteen de hele badkamer of keuken!

5. Ga voor tweedehands

Meteen een nieuw bankstel is een flinke investering, maar andere meubelen zijn wat makkelijker te vervangen. Ga online eens kijken voor een andere tafel of nachtkastjes. Als je tweedehands kiest, ben je niet veel geld kwijt en heb je op een duurzame manier een nieuw interieur!

Related Posts