Boomschors als tuin bodembedekking

0
Share

Boomschors, het buitenste laagje van de bast van een boomstam, biedt verschillende voordelen voor tuinen en landschappen als bodembedekker. Het kan helpen bij het voorkomen van onkruidgroei, het behouden van vocht in de bodem, het beschermen van plantenwortels en het toevoegen van een decoratief element aan de tuin. Het is echter belangrijk om te kiezen voor boomschors van goede kwaliteit om ervoor te zorgen dat het geen onkruidzaden of schadelijke chemicaliën bevat die planten of het milieu kunnen schaden. Lees verder om meer te weten te komen over de voordelen van boomschors voor de tuin.

Voordelen van boomschors in de tuin

Boomschors is een populaire bodembedekker in tuinen vanwege de vele voordelen die het biedt. Hieronder vind je een overzicht van de belangrijkste voordelen:

  1. Voorkomt onkruidgroei: Boomschors kan helpen bij het voorkomen van onkruidgroei in de tuin door het licht dat de bodem bereikt te verminderen, waardoor het moeilijker wordt voor onkruid om te ontkiemen.
  2. Behoudt vocht: Boomschors kan de bodem helpen vocht vast te houden, waardoor de behoefte aan frequenter water geven wordt verminderd.
  3. Beschermt plantenwortels: Boomschors kan de wortels van planten beschermen tegen extreme temperaturen en beschadiging door het voorkomen van erosie.
  4. Ziet er mooi uit: Boomschors kan een decoratief element toevoegen aan de tuin, met een natuurlijke uitstraling die goed past bij de omgeving.
  5. Voegt voedingsstoffen toe: Boomschors kan na verloop van tijd afbreken en organisch materiaal toevoegen aan de bodem, waardoor voedingsstoffen aan de planten worden geleverd.

Hoe pas je boomschors goed toe in de tuin?

Aanbevolen hoeveelheid boomschors om te gebruiken:

De aanbevolen hoeveelheid boomschors om te gebruiken in de tuin is meestal 5-7,5 cm. Dit zorgt voor voldoende dekking om onkruidgroei te voorkomen en vocht vast te houden.

Methoden om boomschors toe te passen in de tuin:

Er zijn verschillende methoden om boomschors toe te passen in de tuin, waaronder:

  1. Leg een laag van de gewenste dikte op de grond en verspreid deze gelijkmatig met een hark.
  2. Plaats een doek op de grond en bedek deze met een laag boomschors.
  3. Gebruik een tuinmachine om de boomschors aan te brengen en te verspreiden.

Hoe vaak boomschors moet worden aangebracht en bijgevuld:

Boomschors kan na verloop van tijd afbreken en wegzakken in de bodem, waardoor het minder effectief wordt als bodembedekker. Het wordt aanbevolen om boomschors elk jaar bij te vullen met een extra laag van ongeveer 2,5-5 cm om de voordelen te behouden. Als er veel onkruidgroei optreedt of de bodem erg vochtig is, kan het nodig zijn om de boomschors vaker bij te vullen om de gewenste effecten te behouden.

Kijk eens op 123natuurproducten.nl voor goede boomschors producten.

Related Posts