Creatief met LED strips: zo pas je deze sfeervolle én praktische verlichting toe in jouw huis

0
Share

Verlichting komt in vele soorten en maten. Van wandlampen tot hanglampen. Zo heb je vast ook al wel eens van LED strips gehoord. Maar weet je ook op welke manieren je dit soort verlichting allemaal toe kunt passen? Nee? Lees dan even verder. In deze blog hebben wij speciaal voor jou drie tips op een rijtje gezet voor een creatieve toepassing van LED strips.

1. Als trapverlichting

Stel jezelf eens voor: midden in de nacht word je plots wakker. Je moet ontzettend nodig naar de wc. Het probleem is alleen dat de wc zich op de benedenverdieping bevindt. De slaapkamerdeur bereiken is al een hele opgave. Je stoot je hoofd tegen de lamp en maakt hierbij je partner wakker. Vervolgens struikel je ook nog eens over de kat die de vorige avond per ongeluk mee naar binnen is geglipt. En dan moet het hele avontuur nog beginnen. Naarstig maar tevergeefs zoek je naar de lichtschakelaar op de overloop. Je besluit om dan maar in het donker de trap af te gaan. De eerste paar treden gaan goed. Maar dan zet je je voet net iets te ver neer. Je schampt van de trede af en belandt met een harde klap op de grond. Het enige wat je hierna nog voelt, is een pijnscheut door je been…

Wil je dit soort situaties in de toekomst voorkomen? Gebruik dan LED strips als trapverlichting. Door de LED strips onder de treden te bevestigen, kun jij de treden dag én nacht goed zien. Daarnaast zorgt deze vorm van trapverlichting voor extra sfeer. Met LED strips voorzie je jouw trap binnen een handomdraai van een moderne look.

2. Onder keukenkastjes

LED strips kunnen ook heel goed onder keukenkastjes worden bevestigd. Waarschijnlijk loop jij in jouw keuken ook tegen het probleem aan dat het aanrechtblad onvoldoende is verlicht. Hierdoor zie je niet goed wat je precies doet. Kun jij wel wat extra licht gebruiken tijdens het snijden van de groenten? Bevestig dan eens enkele LED strips, bijvoorbeeld van Ledlichtstunter, onder de keukenkastjes. Het liefst in helder wit licht. Zo heb je altijd voldoende zicht!

3. Langs het plafond

Wist je dat LED strips in een RGB variant te koop zijn? Bij deze strips stel je de kleur helemaal zelf in. Dit instellen doe je met behulp van een afstandsbediening. Maar er bestaan ook zogenaamde ‘slimme’ RGB LED strips. Deze stuur je aan door middel van een app op je smartphone. Je kunt de strips in iedere gewenste kleur instellen. Zo kun jij eenvoudig een bepaalde sfeer creëren. Bijvoorbeeld in de woonkamer of in je slaapkamer. RGB LED strips komen het beste tot hun recht langs het plafond. Kies hierbij voor een wat langere strip, zoals LED strips 20 meter. Zo heb jij slechts één strip nodig om de gehele ruimte sfeervol te verlichten.

Related Posts