De vloer ligt er in, en nu?

0
Share

Je bent je huis aan het inrichten en de nieuwe vloer is gelegd. Het is tijd voor de volgende stap, namelijk het creëren van sfeer zodat je van jouw huis een echt thuis maakt! De vloer dient als een perfecte basis in het zorgen voor sfeer. Hoe zorg jij voor een gezellig (t)huis?

De vloer als basis

De vloer zorgt voor een groot verschil in de sfeer in het huis. Ook zijn er allerlei verschillende soorten vloeren. Heb je een echte houten vloer, ben je voor een betonvloer gegaan of heb je vinyl laminaat? Om de vloer als basis te nemen voor de rest van jouw interieur, kijk je naar de kleur van de vloer. Valt deze onder de warme of koele tinten? Bij beide kleurtinten bouw een kleurenpalet op wat in dezelfde tint als jouw vloer valt. Heb je een warme kleur vloer, dan is het mooi om de rest van je interieur ook warme kleuren te geven. Een koele vloer komt prachtig tot zijn recht bij andere koele tinten.

Gordijnen

Gordijnen zijn de ultieme sfeermaker. Door het plaatsen van gordijnen in jouw kamer wordt het meteen al een stuk knusser en gezelliger. Er zijn allerlei soorten gordijnen, gemaakt van verschillende stoffen, transparanties en plooien. Kies je voor transparante of lichtdoorlatende gordijnen, dan hou je een open gevoel en toch haal je een stuk inkijk weg. Velours gordijnen versterken het klassieke karakter van je interieur. En bij een echte industriële look passen gladde donkere gordijnen. Ook de plooien van de gordijnen maken een hoop verschil. Met een enkele plooi creëer je een strakke uitstraling. Met een dubbele plooi krijg je een klassieke en volle look. En als laatste, de wave plooi is heel modern.

Lampen

Elk huis heeft lichtbronnen nodig, vooral in de winter als het zo vroeg donker wordt. Het bepalen van de goede lampen die een fijne sfeer geven is best nog lastig. Kies het juiste wattage in je lamp. De regel luidt; hoe meer watt, hoe feller het licht. Voor je plafondlampen is fel licht heel handig. Deze lampen heb je toch vaak aan wanneer je een goede hoeveelheid licht nodig hebt. In de sfeerlampen moet een wat lager wattage. Je kan zelfs kiezen voor gekleurde lampen voor je sfeerlicht. De keuze is aan jou!

Nieuwe basis in jouw interieur?

Is de basis van jouw interieur toe aan vervanging of wil je helemaal iets anders? Bij BeboParket.nl hebben we een uitgebreid assortiment van mooie vloeren. Bekijk onze website voor de opties!

Related Posts