De voordelen van een PVC vloer

0
Share

Ben je toe aan een nieuwe vloer en weet je nog niet goed wat je wilt? Dan is het de moeite waard om je eens te verdiepen in een PVC vloer. Dat is een kunststof vloerbedekking die je eenvoudig zelf kunt leggen of plakken. Het prettige is dat een vloer van PVC heel betaalbaar is, maar PVC biedt nog meer voordelen.

De keuze is reuze

Wat jouw woonsmaak ook is, er is gegarandeerd een PVC vloer die jij mooi vindt. De meeste mensen kiezen voor een houtlook, en dat is logisch. PVC met houtlook is nauwelijks van echt hout te onderscheiden en het heeft een tijdloze en luxe uitstraling. PVC vloeren zijn leverbaar in ontelbare houtdessins, waardoor je bij iedere woonstijl wel een passende vloer kunt vinden. Licht, donker of gerookt eiken; het kan allemaal en natuurlijk behoort een visgraatvloer ook tot de mogelijkheden. Wil je wel PVC, maar geen houtlook? Wat dacht je van een vloer in betonlook, of PVC tegels die lijken op natuursteen? De mogelijkheden zijn haast onbeperkt.

De kwaliteit is super

Als je een nieuwe vloer aanschaft, dan wil je natuurlijk dat hij lang meegaat én dat hij lang mooi blijft. Dan zit je gebeiteld met een PVC vloer. De toplaag bestaat uit een harde coating die beschermt tegen krassen en slijtage. Hierdoor is een PVC vloer sterker dan bijvoorbeeld vinyl of laminaat. Eventuele lichte krassen kun je wegwerken met speciale reparatiesets. Als je vloer serieus beschadigd is, dan kun je altijd een strook of deel vervangen. Het is overigens wel verstandig om je meubels te voorzien van vilt. Hierdoor voorkom je onnodige krassen wanneer je meubels verschuift. Ook is PVC vochtbestendig. Vocht kan funest zijn voor bijvoorbeeld hout en gewoon laminaat, maar PVC is hier tegen bestand. Hierdoor kun je zelfs je badkamervloer voorzien van PVC.

Onderhoud en geluid

Je hebt nauwelijks omkijken naar een PVC vloer. PVC heeft een hard oppervlak. Regelmatig stofzuigen of vegen is daarom voldoende om de vloer schoon te houden. Af en toe dweilen is natuurlijk ook nodig. Gebruik dan lauw water en een speciale reiniger voor PVC. Een beetje schoonmaakazijn is ook goed, maar gebruik geen allesreiniger, schuurmiddel of groene zeep.
Dat een PVC vloer geluiddempend is, is ook ideaal. Zeker wanneer je in een appartement of in een tussenwoning woont. Geklik van hakken of geren van kinderen zijn duidelijk minder hoorbaar in vergelijking met andere harde vloeren.

Jouw vloer

Een PVC vloer is voor iedere woonsituatie dus een serieuze optie. Reden genoeg om een keer op pad te gaan en wat voorbeelden te bekijken. Of het nou in een bouwmarkt of in een woonwinkel is, jouw vloer zit er ongetwijfeld tussen.

Related Posts