De voordelen van kunstgras

0
Share

Dit artikel gaat over kunstgras. Wat zijn de voordelen daarvan ten opzichte van echt gras? Op die vraag gaan we hier in. We sluiten af met een paragraaf over Top Kunstgras.

Altijd groen

Een gazon met kunstmatig gras blijft altijd groen. Ook als er weinig neerslag valt of het gazon in de schaduw ligt, vergeelt dat niet. Begieten of sproeien is onnodig. Dat scheelt je drinkwater en tijd.

Wordt niet modderig

Een kunstmatig gazon wordt door neerslag wel nat, maar niet modderig. Kinderen of huisdieren nemen geen modder mee het huis in. Je kunt een nat gazon van kunstgras ook niet beschadigen.

Hoeft niet aan te slaan

Als je echt gras legt, dan zal dat wortel moeten schieten. Kunstgras hoeft uiteraard niet aan te slaan. Met pinnen zet je dat op de ondergrond vast. Een lastige ondergrond voor echt gras speelt bij kunstmatig gras geen rol.

Geen problemen bij hooikoorts

Als je lichaam slecht tegen stuifmeel kan, dan neem je met een kunstmatig gazon een bron weg. Dat bevat namelijk geen pollen.

Niet maaien of kanten knippen

Kunstmatig gras groeit natuurlijk niet. Dat hoef je dus niet te maaien. Datzelfde geldt voor het knippen van de gazonranden. Gereedschap voor maaien en knippen heb je daarom niet nodig. Ook ben je aan die werkzaamheden geen tijd kwijt. Die kan je benutten om te relaxen in je tuin.

Geen bemesting

Een kunstmatig gazon groeit niet en bemesting is daarom niet nodig. Je hoeft dus geen composthoop aan te leggen of mest te kopen. Je kunt ook niet overbemesten, waardoor echt gras kan verbranden. Ook kan dat niet door urine van dieren.

Niet verticuteren

Echt gras dient regelmatig te worden verlucht. Dat heet verticuteren en daarvoor gebruik je gereedschap. Dat is allemaal onnodig bij een kunstmatig gazon.

Geen onkruid

Als een kunstmatig gazon goed is aangelegd, dan is er weinig kans op dat onkruid door het gazon heen komt. Dat scheelt je werk en je gazon blijft mooier.

Minder ongedierte

Er valt voor ongedierte weinig te halen in kunstmatig gazon. Dat geldt ook voor mollen. Er zijn geen wortels die kunnen worden aangetast.

Geen kale plekken

In een kunstmatig gazon kunnen geen kale plekken ontstaan. Bij echt gras kan dat zijn door intensief gebruik of doordat er iets opstaat. Bij dat laatste kan je denken aan speeltoestellen voor kinderen en een opblaasbaar zwembad.

Levensduur

Een goed kunstmatig gazon kan kan tot wel 25 jaren meegaan. Dat weegt op tegen de hogere kosten van kunstgras.

Top Kunstgras

Op de website van Top Kunstgras vind je een ruime keuze in kunstgras. Je kunt een doos met zeven stalen van verschillende soorten kunstgras aanvragen. Die maakt het je gemakkelijker om online een keuze te maken in plaats van naar een tuincentrum te gaan.

Related Posts