De voordelen van verduisterende gordijnen!

0
Share

Als u nog zit te twijfelen over wat voor soort gordijn u in uw woon- of slaapkamer wilt hebben, dan kan dit artikel u een stukje verder helpen. We zullen de voor- en nadelen bespreken van verduisterende gordijnen.

1. Lekker slapen

De stof die het meest wordt uitgekozen voor in de slaapkamer is de verduisterende stof. In de naam zit het al gegeven, maar verduisterende gordijnen zorgen ervoor dat de kamer donkerder wordt. Dit is perfect voor in de zomer, want de zon komt dan al erg vroeg op. Ook in babykamers zijn ze erg handig. Baby’s slapen niet alleen in de avond, maar ook in de middag. Daarom zijn ze hiervoor ook uiterst geschikt.

2. Verschillende soorten

Er zijn verschillende soorten verduisterende gordijnen. Zo heb je blackout, waar helemaal geen licht doorheen komt. Zelfs als u een licht tegen de stof aan houdt, zal er aan de andere zijde niks te zien zijn.

Naast de blackout gordijnen zijn er ook nog de dim-out gordijnen. Dit is een stof die voor 80%-90% verduisterend is. Ze verduisteren de kamer wel, maar je kan nog steeds goed zien of het nacht of dag is. Let bij deze stof wel goed op, wanneer u een lichtere kleur kiest dan zal er iets meer licht doorheen komen dan bij een wat donkere kleur.

3. Ook de keuze voor vouwgordijnen

Er zijn niet alleen maar verduisterende gordijnen beschikbaar, maar ook in vouwgordijnen. Deze gordijnen nemen iets minder ruimte in en hangen dichterbij het raam. Deze gordijnen zijn handig als uw kamer minder ruimte heeft.

4. Isolerende werking

Door verduisterende gordijnen komt dus weinig of geen licht. Om dit te krijgen worden de stoffen dikker gemaakt waardoor ze dus ook een extra voordeel hebben. Ze houden de warmte lekker binnen en de kou goed buiten.

Nadelen

  • De stoffen zijn wat dikker en langer, dit zorgt ervoor dat ze dus iets zwaarder zijn dan normale gordijnen
  • Verduisterende gordijnen vallen qua prijs iets hoger uit

Related Posts