Dit heb jij nodig voor een zomers tuinfeest

0
Share

Het is bijna zomer en dat betekent een heerlijk seizoen vol met lange, zonnige dagen. Een van de leukste dingen om te doen tijdens het zomerseizoen is het houden van feestjes. Je kan dan al je vrienden en vriendinnen uitnodigen om tot laat te genieten in de tuin. Wat je precies gaat doen maakt niet uit, want met goed gezelschap is het altijd leuk. Wat heb je nodig voor zo’n prachtig tuinfeest? We vertellen het je graag in dit blogartikel.

Lekker eten

Lekker eten is natuurlijk super belangrijk, want wie houdt er nou niet van? Het is erg leuk om te kiezen voor een bepaald thema. Je kan bijvoorbeeld een Italiaanse avond houden, waar er verschillende soorten warme en koude pasta’s geserveerd worden. Een ander leuk idee is een Japans thema, waar iedereen sushi en dergelijke eet. De organisator van het feest kan het eten regelen, maar het is ook erg leuk om iedereen een eigen gerecht te laten maken. Zo is iedereen lekker bezig in de keuken en is er super veel keuze. Het is wel belangrijk om van tevoren na te vragen of er allergieën of dieetwensen zoals vegetarisch zijn, zo zorg je ervoor dat iedereen mee kan eten.

Mooie versiering

In de zomer is het natuurlijk erg lang zonnig, maar dat betekent niet dat het nooit donker wordt of dat een beetje verlichting niet gezellig is. Je kan een tuin een hele andere uitstraling geven met een paar kleine items. Hang bijvoorbeeld een paar ballonnen op in een boom en zet een aantal mooie lantaarns of fakkels neer. Zo zorg je ervoor dat je tot nog later in de tuin kan blijven zitten en dat het goed verlicht blijft.

Een nette tuin

Als je gasten wil ontvangen in je tuin is het uiteraard van groot belang dat de tuin er tip top uitziet. De heg moet netjes gesnoeid zijn, terwijl de plantjes mooi in bloei moeten staan. Ook het gazon moet er netjes bij liggen, en dat begint al ver voor de zomer. Het gras moet af en toe gemaaid worden om netjes te blijven, maar hierbij kan een viltlaag ontstaan. Deze viltlaag moet verwijderd worden omdat het gras in het gazon anders niet goed kan groeien. Deze laag verwijderen noem je gazon verticuteren. Door dit in voorjaar te doen, zorg je ervoor dat je in het zomerseizoen kan genieten van een prachtig groen gazon.

Related Posts