Dit is waarom je nu het beste een persoonlijke lening kunt afsluiten

0
Share

Ben je van plan een grote aankoop te gaan doen? Bijvoorbeeld een verbouwing te realiseren of de aanschaf van een nieuwe keuken, maar heb je financiële middelen niet? Dan is een persoonlijke lening misschien wel een ideale oplossing voor jou. Met een persoonlijke lening staat het geldbedrag in één keer op je rekening. Deze lening los je vervolgens maandelijks en over een vastgestelde looptijd, inclusief rente. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor een persoonlijke lening bij Santander. Hier leen je altijd verantwoord, doordat er goed naar jouw financiële situatie wordt gekeken alvorens een contract af te sluiten. Benieuwd of een persoonlijke lening iets voor jou is? In dit artikel leggen we je uit wat een persoonlijke lening is en welke voorwaarden eraan vastzitten.

Waarvoor is een persoonlijke lening geschikt?

Doordat je het geld in één keer op je rekening gestort krijgt is een persoonlijke lening geschikt voor grote aankopen. Denk aan een auto, een verbouwing of nieuwe keuken.

Wat kost een persoonlijke lening?

Dat geld lenen geld kost, wist je waarschijnlijk. Wat de exacte kosten worden, hangt helemaal af van je situatie en de looptijd die erbij komt. Je betaalt een vast bedrag per maand, wat voor een deel aflossing en een deel rente betekent. Hoe langer de looptijd, hoe meer rente je betaald. Wel kan je maandbedrag dan weer lager zijn. Bij een kortere looptijd ben je dus sneller schuldenvrij.

Wat zijn de voorwaarden voor een persoonlijke lening?

Bij een persoonlijke lening is er altijd sprake van een vast leenbedrag. Dat betekent dat het bedrag niet meer omhoog of omlaag kan gaan. Ook heeft dit type lening een vaste looptijd en vaste rente. Het zijn voorwaarden die je van tevoren afspreekt met je kredietverstrekker en vervolgens worden vastgelegd in een leencontract. Deze afspraken kunnen tussentijds niet meer wijzigen.

Related Posts