Drie opties voor overkappingen 

0
Share

Een overkapping in de tuin biedt niet alleen beschutting tegen weer en wind: het creëert ook een gezellige plek om te ontspannen en te genieten van de buitenlucht. Of je nu een kleine tuin hebt of een grote ruimte die je wilt benutten, er zijn diverse mogelijkheden met overkappingen. Hieronder worden drie populaire opties in overkappingen besproken.

Kleine overkappingen

Voor tuinen met beperkte ruimte zijn kleine overkappingen een uitstekende keuze. Deze overkappingen zijn compact en passen gemakkelijk in een hoek van de tuin of tegen een muur van het huis. Ze bieden voldoende beschutting voor een klein zitgedeelte, een BBQ of een opslagplek voor fietsen en tuingereedschap.

Een populaire variant is de houten pergola met een doek of klimplanten zoals druiven of clematis. Deze overkapping zorgt voor schaduw tijdens de warme zomerdagen en kan eenvoudig worden aangepast aan de beschikbare ruimte. Daarnaast zijn er kant-en-klare modellen die snel en eenvoudig te monteren zijn. Kies voor duurzame materialen zoals geïmpregneerd hout of aluminium om de levensduur van je overkapping te verlengen.

Vrijstaande overkappingen

Vrijstaande overkappingen zijn ideaal voor grotere tuinen waar meer ruimte beschikbaar is. Deze overkappingen staan los van het huis en kunnen op verschillende plekken in de tuin worden geplaatst, afhankelijk van waar je beschutting wilt creëren. Ze zijn perfect voor het inrichten van een aparte zithoek, buitenkeuken of een speelplek voor de kinderen.

Vrijstaande overkappingen zijn er in diverse stijlen en maten, van moderne aluminium constructies met een strak design tot klassieke houten prielen. Een populair materiaal is Douglas hout, dat bekend staat om een warme uitstraling. Door de flexibiliteit in ontwerp en plaatsing kun je de overkapping helemaal afstemmen op je persoonlijke smaak en de inrichting van je tuin. Overweeg om de overkapping te combineren met zijwanden of glazen schuifdeuren voor extra beschutting tegen wind en regen.

Schuur met overkapping

Een schuur met overkapping biedt het beste van twee werelden: opslagruimte en een beschutte buitenruimte. Dit type overkapping is ideaal voor mensen die extra bergruimte nodig hebben voor tuingereedschap, fietsen of andere spullen, maar ook een plek willen om buiten te zitten of te werken. De overkapping kan aan de voorkant, zijkant of achterkant van de schuur worden gebouwd, afhankelijk van de indeling van je tuin en de gewenste gebruiksfunctie.

Een schuur met overkapping kan worden uitgevoerd in verschillende materialen zoals hout, metaal of een combinatie daarvan. Houten schuren met een overkapping hebben een natuurlijke uitstraling en passen goed in een groene tuinomgeving. Moderne metalen schuren zijn onderhoudsvriendelijk en hebben een strakke, industriële look. Door het dak van de overkapping te voorzien van dakbedekking zoals dakpannen of polycarbonaat platen, zorg je voor een duurzame en weerbestendige constructie.

Optimaal genieten van je tuin

Het kiezen van de juiste overkapping voor je tuin hangt af van je persoonlijke voorkeuren, de beschikbare ruimte en het gewenste gebruik. Wanneer je een overkapping wil aanschaffen is het slim om eerst de mogelijkheden te bespreken. Bijvoorbeeld met ​​​​woodpro.nl. Kleine overkappingen zijn perfect voor compacte tuinen, vrijstaande overkappingen bieden veel flexibiliteit en mogelijkheden in stijl, terwijl een schuur met overkapping zowel opslagruimte als een beschutte plek creëert. Welke optie je ook kiest, een overkapping voegt waarde en comfort toe aan je buitenruimte, zodat je optimaal kunt genieten van je tuin, ongeacht het weer. 

Related Posts