Dure verrassingen tijdens de verhuizing; be prepared! 

0
Share

Staat die ene datum al maanden rood omcirkeld in de agenda, en kunnen jullie eigenlijk niet wachten tot het moment eindelijk zover is? Verhuizen; tijd voor een nieuw avontuur dat voor de deur staat, wat samen gaat met een hoop opwinding en zin in een nieuwe start! Toch kunnen alle positieve gevoelens die bij het verhuizen komen kijken, soms toch samengaan met financiële verrassende dompers… 

Zonde, want het was fijn geweest als je hier van tevoren rekening mee had kunnen houden en dus al een beetje gespaard had voor deze financiële ingrepen. Daarom is het tijd om vooruit te denken en jezelf te beschermen tegen onverwachte kosten; we bespreken enkele dure verrassingen tijdens het verhuizen, waardoor je liever vandaag dan morgen nog kan beginnen met sparen! 

Nieuwe matrassen voor een frisse start

Jouw huidige matrassen meeslepen naar jouw nieuwe paleisje klinkt misschien verleidelijk, maar soms is het nou eenmaal beter om een frisse start te maken met nieuwe matrassen. Matrassen kan je maar beter niet teveel jaren gebruiken; slecht voor je rug en nek. Daarnaast vraagt een nieuwe omgeving en nieuwe vibes soms nou eenmaal om investeren in betere slaap; een nieuw matras kan wonderen verrichten voor je nachtrust! Matrassen zijn grote investeringen, dus wil je een matras kopen? Zorg er dan voor dat je ruim op tijd begint met sparen! 

Onverwachte reparaties en onderhoudskosten

Het is geen geheim dat nieuwe woningen of appartementen soms ongevraagde verrassingen met zich mee kunnen brengen, zoals reparaties of onderhoud. Van lekkende kranen tot defecte apparaten; het is slim om een financiële buffer op te bouwen voor onvoorziene huishoudelijke kosten. Zo kan je de rust, zekerheid en grip houden op jouw financiële situatie wanneer je bezig bent jouw nieuwe plekje als thuis te laten voelen! 

Nieuwe meubelstukken

Hoewel verhuizen heus wel kan met jouw huidige meubelstukken, werkt de realiteit soms helaas nogal tegen; passen de meubelstukken die je gewoon graag had willen meeverhuizen, simpelweg niet in jouw nieuwe huis of appartement! Zo kan het dus maar zo zijn dat je nieuwe meubelstukken zal moeten aanschaffen, terwijl je dat van tevoren helemaal niet had gewild. Houd daarom altijd een beetje extra geld achter de hand voor onvoorziene meubelaankopen! 

Installatie-kosten

Van een nieuwe energiemeter, tot een wasmachine op de kop tikken voor een prikkie; het aanschaffen van witgoed en apparaten, en deze laten installeren, brengt altijd installatiekosten met zich mee. Kosten die je van tevoren heus niet had ingecalculeerd; zonde dus! Daarom is het verstandig dat wanneer je bijvoorbeeld begint met sparen voor een wasmachine, deze aansluitkosten ook vast mee te sparen! 

Related Posts