Een zomerproof terras; what to do?

0
Share

De zomer is in volle gang en dat betekent dat de terrassen maanden geleden tot leven zijn gekomen en tot op heden niet meer zijn gestopt met het ontvangen van bruisende energie van leuke terrasgangers. Hoewel horeca ondernemers zich over het hele land hebben klaargestoomd om gasten te verwelkomen in warme zonnestralen, is het toch een gegeven dat het ene terras meer vliegen vangt dan de ander. 

Hoe zorg je ervoor dat jouw terras er niet alleen aantrekkelijk uitziet, maar ook een oase van comfort kan bieden op de warmste dagen? We geven je graag een aantal tips om ervoor te zorgen dat jouw terras volledig zomerproof is en daarmee dus de nummer één plek wordt voor de terrasgangers in jouw stad of dorp! 

Zeg hallo tegen planten en groen! 

Een groen tintje op het terras voegt niet alleen een beetje lust voor het oog toe, maar maakt ook een aangename en zuurstofrijke sfeer voor op jouw terras. Plaats kleurrijke plantenbakken, hangende manden met bloemen of zelfs een aantal grotere bomen of struiken. Door de bomen of struiken op tactische plaatsen neer te zetten, kan je zelfs zonder parasol een aantal plekken omtoveren tot verkoelend en schaduwrijk; dat trekt zeker gasten aan! 

Zitplekken om in te hangen

Met flink veel warmte en een stralende zon, vraagt het leven er nou eenmaal om wat comfortabeler de dag door te gaan. Dus geen rechtop zittende stoelen, maar comfy zitzakken en hangplekken. Comfy plekken om te zitten zijn essentieel voor een plezierige ervaring op het terras. Voeg wat variatie toe op het terras om zitplekken met verschillende hoogtes en stijlen te combineren. Uiteindelijk zorgen comfy plekken er niet alleen voor dat het terras er uitziet als een plaatje, maar ook dat tevreden gasten nét iets langer zullen blijven zitten en toch dat extra drankje zullen bestellen! 

Schaduw met stijlvolle zonneschermen

De zomerse zon kan heerlijk zijn, maar soms is een beetje schaduw echt geen overbodige luxe om optimaal van het terras te kunnen genieten. Overweeg het plaatsen van zonneschermen op maat die niet alleen bescherming bieden tegen hitte, maar er natuurlijk ook hartstikke strak en modern uitzien! Wil je zonne-screens kopen, ga dan eerst na wat de mogelijkheden zijn, en bespreek met verschillende bedrijven hun aanbiedingen! Zonneschermen zorgen voor een prettige sfeer en moedigen gasten aan om lekker lang te blijven hangen; exact wat je wil, toch? 

Related Posts