Gooi defecte apparaten in huis niet direct weg

0
Share

Wat doe jij met een defecte televisie, een kapotte Quooker kraan in de keuken of bijvoorbeeld een beschadigd toilet? Vaak kiezen huishoudens al snel voor het vervangen ervan. Dat kan duurzamer! Er zijn verschillende webshops te vinden, waarin losse onderdelen voor apparaten worden aangeboden. Neem bijvoorbeeld de kraan, waarvan het rubberen ringetje kan barsten. Ook kan zich een probleem voordoen met het zeefje aan het uiteinde van de kraan. Het leidt tot een kleinere straal of bijvoorbeeld tot een lekkage. Het vervangen van dit filter of het rubberen ringetje is voldoende om het euvel te verhelpen. De kraan vervangen is het alternatief. Voor welke van deze opties koos jij tot nu toe?

Eenvoudig losse onderdelen bestellen voor keukenapparatuur 

Neem eens een kijkje op een website als Vervangingsmarkt.nl. Deze website biedt voor verschillende voorzieningen in zowel de keuken als badkamer losse onderdelen aan. Handig hierbij is het gegeven, dat deze voorzieningen per merk gesorteerd zijn. Klik eens op een merk en vervolgens op de afbeelding van het type kraan of toilet wat jij in huis gebruikt. De website toont je een overzicht van de losse onderdelen die je voor jouw model kunt bestellen. Ze kosten vaak niet meer dan een paar euro. Het maakt het vervangen van deze onderdelen niet alleen duurzamer, maar ook fors goedkoper dan het vervangen van de complete kraan. Nog los van het feit, dat het vervangen van een klein onderdeel mogelijk makkelijker is dan het loshalen van de volledige kraan of het toilet.

Instructievideo voor het vernieuwen van onderdelen

Heb je de handleiding van de kraan, het toilet of bijvoorbeeld de wastafel niet meer? Er zijn online handleidingen te vinden voor de meest gebruikte soorten voorzieningen in badkamers en keukens. Daarbij vind je er meer generieke video’s, waarin wordt toegelicht hoe je een rubberen ringetje of zeefje in de kraan vervangt. Je hoeft geen loodgieter te zijn om de kraan weer naar behoren te laten functioneren.

Lever oude en kapotte apparaten in

Mocht het niet lukken om een oud en kapot apparaat te herstellen of mochten er geen losse onderdelen voor worden aangeboden, dan loont het deze apparaten in te leveren. Er zijn verschillende inleverpunten waar dit mogelijk is. Door je oude apparaten in te leveren kunnen deze (grotendeels) gerecycled worden. Dit is een verstandigere keuze dan het weggooien van de apparatuur in de GFT-bak of bijvoorbeeld bij het grofvuil op de milieustraat. 

Related Posts