Hoe vind je een goede hypotheekadviseur?

0
Share

Een hypotheekadviseur adviseert u uiteraard over hypotheken. Hij zoekt uit welke hypotheek het beste bij u en uw situatie past. Maar hoe kies je de beste adviseur voor jou? Vier opmerkingspunten helpen u bij het maken van uw keuze.

Type adviseur

Er zijn veel verschillende soorten adviseurs. Je hebt adviseurs die voor banken, ketens of zzp’ers werken. Sommige mensen denken dat bankadviseurs geen echte adviseurs zijn, omdat de meesten alleen adviseren over hun eigen producten. Het gaat erom wat u van uw adviseur verwacht. Als u al heeft besloten om een ​​hypotheek bij een bank aan te vragen, hoeft u waarschijnlijk niet naar een onafhankelijke adviseur. Benieuwd naar advies over het vergelijken van meerdere hypotheken en het kiezen van de hypotheek die het beste bij u past? Dan is het wellicht verstandiger om een ​​onafhankelijk adviseur in te schakelen.

Afstand

Zeker handig als je met een adviseur om de tafel wilt gaan als hij niet te ver woont. Naarmate het aantal adviseurs groeit, kun je alles digitaal aanleveren via webcam. De exacte locatie van de adviseur maakt niet uit als u zich er prettig bij voelt.

Diploma’s en licenties

Een opleiding is zeker geen wondermiddel, maar het geeft je wel een indruk van het type adviseur. Een hypotheek adviseur is verplicht om een ​​bepaald aantal Wft-diploma’s (Wft) te behalen en daar driejaarlijks examens voor af te leggen. Voor zogenaamde geaccrediteerde financieel adviseurs gelden aanvullende diploma-eisen. Dus gingen ze een stap verder in het voorstel. U kunt ook kiezen voor een adviseur verbonden aan Kifid, het Klachtenbureau Financiële Sector.

Prijs

Het kopen van een huis brengt verschillende kosten met zich mee. Denk hierover na! U kunt geld besparen op advies door alles zelf te doen. Er zijn echter maar weinig mensen die alle wet- en regelgeving kennen. (Weet u bijvoorbeeld wat een afkoopsom is?) U kunt ook gewoon advies vragen en zelf de hypotheek afsluiten. Dan ben je misschien 1000 euro minder. De meeste worden gedaan door hun adviseurs. Afhankelijk van de adviseur kost dit je tussen de 1000 en 3500 euro.

Related Posts