Hoeveel kost het om een badkamer volledig te verbouwen?

0
Share

Je kent het vast wel: je bent helemaal klaar met je oude, verstofte badkamer en zou graag de badkamer met beide handen willen aanpakken. Veel mensen vinden dit een vreselijke klus, terwijl anderen het liefst elke dag in hun huis staan te klussen. Zij zien het verbouwen van de badkamer dan ook als uitdaging in plaats van een onmogelijke taak. Het is dan ook zo fijn om uiteindelijk in een badkamer te mogen douchen waarin je je helemaal op je gemak voelt en die helemaal voldoet aan jouw persoonlijke stijl. Het verbouwen kost bloed, zweet en tranen, maar dan heb je uiteindelijk ook echt een badkamer waar je trots op kan zijn. De grote vraag is echter, hoeveel het precies kost om een badkamer helemaal om te gooien en te verbouwen. Het is een dure tijd en het is dan prettig om van tevoren te weten hoeveel geld je ongeveer kwijt gaat zijn aan het verbouwen van de badkamer. In dit artikel wordt hier een schatting van gegeven zodat jij niet voor negatieve verrassingen komt te staan. Doe er vooral je voordeel mee!

Afbeeldingen: Sanitairwinkel

Aan de slag met moodboards

Allereerst is het cruciaal je te bedenken wat voor stijl je de badkamer aan wilt meten. Een badkamer in een vrij minimalistische en rustige stijl is al vele malen goedkoper dan een badkamer in een bohemian of vintage stijl. Het hangt er dus maar net af wat jij mooi vindt. Je moet zelf bepalen hoeveel luxe je in jouw badkamer wil doorvoeren: wil jij bijvoorbeeld een eigen privé-sauna of een extra bad erbij? Dan moet je extra diep in de buidel tasten. Stem dit van tevoren goed af met je partner.

Meten van de ruimte

Daarnaast is het ook essentieel om met een kritisch oog naar de ruimte te kijken. Een grotere ruimte vereist een hoger budget, maar heb je daadwerkelijk de hele badkamer nodig om er een paleisje van te maken. Als je een erg grote badkamer hebt, kan je ook ervoor kiezen om een extra (werk)kamer ervan te maken zodat jij en je partner ongestoord thuis kunnen werken zonder last van elkaar te hebben. Een grotere badkamer komt gewoon met veel meer kosten kijken, zoals meer tegels op de vloer, meer lichtspotjes en misschien een extra badkamermeubel.

Let goed op details

Ook vergeten heel veel mensen geld te rekenen voor de aankleding van hun badkamer. Ook decoratie kost flink wat geld. Je wilt natuurlijk wel een mooi, robuust badkamerkastje of een spiegel met ingebouwd licht. Daarnaast wil je de stijl die je eerder uitgekozen hebt doorvoeren in alle meubels en items die je gekocht hebt. De wc bril en de wc borstel mogen ook niet achterblijven: alles is perfect op elkaar afgestemd.

Afbeeldingen: Sanitairwinkel

Geschat budget

Over het algemeen kost het verbouwen van een badkamer (van top tot teen) zo’n 10.000 euro. Het is en blijft natuurlijk een schatting, dus het kan zijn dat de prijs die jij voor de verbouwing van jouw badkamer betaalt afwijkt van dit gemiddelde. Op deze manier weet je ongeveer wat je bij elkaar moet sparen voordat je kan starten met dit grote project. Veel succes!

Related Posts