Keuken verbouwen? Hier moet je rekening mee houden

0
Share

Een slimme indeling voor de hoogste effectiviteit

Sinds we steeds vaker van thuis uit werken is de keuken belangrijker dan ooit tevoren. Het is belangrijk dat je je lekker voelt en een goed geplande keuken draagt hier voor een groot deel aan bij. Het is de plek waar je systematisch te werk kunt gaan met een keukenmachine of minimalistisch te werk kunt gaan met de basisuitrusting. Bekijk hoeveel plek de machines en kookgerei in beslag nemen en neem dit mee in de planning van je keuken. Als je bijvoorbeeld graag kookt met grote pannen of woks dan kan het formaat van keukenkastjes hier op aangepast worden. Zo stem je de ruimte af op jouw eigen kookgedrag.

De moderne keuken is het hart van het huis

Zorg bij het verbouwen van jouw keuken ervoor dat het de centrale rol krijgt die het verdient. De keuken was ooit de plek waar alleen gekookt werd en niet geleefd werd. Tegenwoordig is een slimme indeling belangrijk omdat we meer tijd besteden in de keuken. Daarom is het kookeiland ook zo populair tegenwoordig. Dit geeft de keuken een dynamische inrichting en het is makkelijker voor meerdere mensen om samen maaltijden te bereiden. Ook wordt er vaak in de keuken gegeten. Een grotere keuken is daarom gangbaar. Dit zorgt voor nieuwe interacties in de keuken. Iedereen weet bij wijze van spreken hoe om te gaan met een staafmixer. Zorg ook voor een goede doorluchting van de keuken of een krachtige afzuigkap. Zo kun je genieten van een fijne atmosfeer in jouw keuken.

Apparatuur die het koken gemakkelijk maken

In Nederland stappen we met zijn allen van het gas af en elektrisch koken is de toekomst. Een keramisch kookstel is veiliger en schoner als een kookstel op gas. Denk er dus over na om dit op te nemen in de totaalplanning van jouw keuken. Verder is het altijd handig om een magnetron te hebben. Je kunt simpel ruimte besparen door een plank tegen de muur te plaatsen op ooghoogte waar jouw magnetron op geplaatst kan worden. Op dezelfde hoogte op een andere plek in de keuken kun je een droogrek maken. Het drogen van de vaat is namelijk veel werk. Het voordeel van deze hoogte is dat het ergonomisch is om de borden te plaatsen tijdens het doen van de vaat. Ook kan het vocht zo gemakkelijk naar beneden wegstromen. Vind de oplossing die niet teveel ruimte inneemt en jouw gebruik van de keuken optimaliseert.

Related Posts