Kunstgras voor in de tuin, erg populair!

0
Share

Kunstgras in de tuin: wie kent het inmiddels niet? Kunstgrasmatten gebruiken om je gazon mee te leggen, komt in ons steeds vaker voor. Misschien overweeg je zelf om ook deze stap te maken. Dan ben je zeker niet de enige. In elk geval heeft een kunstgrasgazon veel voordelen te bieden in vergelijking met natuurlijk gras. Dit blog gaat dieper in op die voordelen en zoomt in op de pluspunten van dit type gras.

Een stralend gazon, het hele jaar door

Wat veel gebruikers van kunstgras vooral waarderen aan deze grassoort, is de stralend groene uitstraling van kunstgras, het hele jaar door. Wil je graag een grasgazon dat er alle seizoenen pico bello uitziet? Dan ben je goed af met kunstgras kopen. Tuinen die bedekt zijn met kunstgrasmatten blijven namelijk het hele jaar door mooi groen en verkleuren niet. Ook hoef je niet bang te zijn voor kale plekken in je gazon, omdat kunstgras een krachtige structuur heeft en niet, zoals bij zaadgras, kapot getrapt kan worden. Verder is het verschil qua uiterlijk tussen kunstgras en echt gras tegenwoordig niet meer te zien.

Voortaan geen tijdrovende tuinklusjes meer op de agenda

Kunstgras betekent dat je direct af bent van diverse tijdrovende tuinklusjes. Heb je ook zo’n hekel aan dat eeuwige grasmaaien? Door een kunstgrasgazon aan te leggen, ben je meteen van dit vervelende, telkens terugkerende karwei af. Zoals bekend hoef je kunstgras namelijk niet te maaien. En dat gaat je een hoop werk schelen. Maar er is nog meer moois aan het onderhoud van kunstgras. Bemesting van kunstgras is overbodig, net als het bijknippen van de kanten van het gazon en het verticuteren. Ten slotte kun je eindelijk het sproeien van je gazon vaarwel zeggen, want dat hoeft ook niet meer. En regenwater? Dat loopt bij kunstgras vanzelf weg!

Zware tuinmeubels, een zwembadje of speelgoedtoestel? Geen probleem!

Heb je in je tuin met zaadgras veel en vaak zware spullen staan? Zoals een tuinset, een jacuzzi of zwembad, of speelgoedtoestellen van je kinderen. Dan heeft natuurlijk gras daar flink onder te leiden. Door te kiezen voor namaakgras, is dit echter geen probleem meer. Je kunt jouw tuinspullen nu gerust van januari tot december in de tuin laten staan, zonder dat je gazon beschadigd raakt of lelijk wordt. En dat bespaart je een hoop ellende en frustraties.

Kunstgrasgazons zijn duurzaam

Een ander fijn kenmerk van moderne kunstgrasgazons is hun duurzaamheid. Koop je jouw kunstgrasmatten bij een betrouwbare leverancier, dan gaat je nieuwe kunstgrasgazon met gemak 20 tot wel 30 jaar probleemloos mee. Je hoeft geen gras meer bij te zaaien en kunt jarenlang genieten van een groen gazon. Bekijk nu het assortiment van een ervaren en betrouwbare kunstgraswinkel en koop jouw kunstgrasmatten voordelig online. Heb je vragen? Onze klantenservice staat voor je klaar!

Related Posts