Maak van je woning eenvoudig je droomhuis met deze tips

0
Share

Je huis is je thuis. De plek waar jij je fijn en comfortabel voelt. Een woning die helemaal perfect is en aan al jouw wensen voldoet. Kortom, je droomhuis. Dat hoeft helemaal geen huis te zijn met een zwembad en een fraai onderhouden tuin van een hectare. Met deze vijf tips pak jij eenvoudig en slim je woning aan en maak jij je huis tot je droomhuis.

Creëer meer ruimte met licht en kleur

Donkere kleuren laten een ruimte kleiner lijken. Lichte kleuren geven een ruimte juist een grotere uitstraling. Kies dus voor lichte kleuren voor de grotere oppervlakten zoals de muren en het plafond. Dat hoeft helemaal geen wit te zijn, je kunt ook prima kiezen voor crème of gebroken wit. Van welke kleur word jij gelukkig? Een pastelvariant van die kleur kun je ook goed gebruiken, mits je het licht houdt.

Natuurlijk licht laat een ruimte fris en groter lijken. Deel een ruimte dus niet op in kleinere kamers, maar zorg voor vloeiende overgangen naar de verschillende ruimtes. Kies bijvoorbeeld voor een open keuken en betrek deze bij het woongedeelte. Vloeren laat je zonder drempels en deuren overlopen naar de aangrenzende ruimtes en grote ramen laten daglicht binnen. Heb je een ruimte zonder (groot) raam, zoals een zolder? Overweeg dan het plaatsen van een dakraam of een erker.

Creëer meer woonoppervlak

Meer woonoppervlak betekent meer woongenot. Je creëert eenvoudig meer oppervlakte door ‘loze’ ruimtes in je huis om te toveren tot woonruimtes. Een zolderkamer wordt een woonruimte door licht en lucht naar de kamer te brengen met een (groot) dakraam en in te richten als bijvoorbeeld kantoortje of hobbykamer. En heb je een kelder? Die is uitstekend geschikt als mancave!

Meer woonoppervlakte creëer je ook met behulp van een aanbouw of een tuinhuis met veranda. Een veranda is de ideale plek om op zomeravonden na te genieten van de warme dag. Het tuinhuisje richt je in als opslag voor spullen of als gastenverblijf.

Betrek de tuin bij het huis en maak van je tuin een oase

Houd je van het buitenleven? Buiten is binnen en binnen is buiten als jij je tuin bij het huis betrekt. Dat doe je bijvoorbeeld met een overkapping aan huis, grote schuifdeuren en een vloer die naadloos overgaat naar de veranda.

De tuin is onderdeel van je woongenot. Richt de tuin in die past bij de stijl van je interieur of bij jouw hobby. Maak er bijvoorbeeld een oase van mooie bloemen en planten van of leg een moestuin aan. Heb je kinderen? Creëer dan een leuke, veilige speeltuin die met je kinderen mee kan groeien.

Related Posts