Natuurlijke inrichting in je huis: haal de natuur naar binnen

0
Share

Voor een mens is het het fijnste om buiten te zijn. Je voelt je beter en frisser. Je hoofd krijgt dagelijks meer dan 100.000 prikkels te verwerken, terwijl dit aantal veel lager is wanneer je je in de natuur bevindt. Hierdoor kan je hoofd echt tot rust komen. Uiteraard kan je niet de hele dag buiten zijn, elke dag weer. Het is onvermijdelijk om ook binnen te zijn. Wat echter slim is om te doen als je bijvoorbeeld veel last hebt van veel prikkels, is de natuur naar binnen te halen in je huis.

Gebruik natuurlijke materialen

Gebruik zoveel mogelijk natuurlijke materialen in huis. Als je bijvoorbeeld een dressoir wilt kopen, kies dan voor een mooi, echt houten dressoir van 200 cm. Een groot houten meubel in je kamer kan al veel betekenen. Kies voor leren of katoenen stoffen voor je bank en vermijd synthetische materialen. Hetzelfde geldt voor je vloer en gordijnen. Hoe natuurlijker de materialen die je in je huis ziet en voelt, hoe beter het is voor je welzijn.

Natuurlijke kleuren

Tegenwoordig is het ook gemakkelijk om te kiezen voor natuurlijke kleuren. Denk aan tinten als geel, groen of bruin. Als je er bijvoorbeeld aan denkt om een bijzettafel te kopen, overweeg dan een mooie groene of gele variant. Dit brengt een heerlijk gevoel in je ruimte. En ook hier geldt, als je kiest voor een natuurlijke vloer en gordijnen, bedenk dan meteen dat een natuurlijke kleur hier ook fantastisch zou passen. Denk aan een bruine houten vloer met groene gordijnen, lichtbruine houten tafels en kasten, een zachte bruine bank, okergele stoelen en een vleugje groene verf op de muur.

Planten

Planten mogen natuurlijk niet ontbreken. Koop mooie bruine plantenpotten of hang kleine witte potten aan een prachtig natuurlijk touw. Je kunt ook leuke bruine leren potjes gebruiken en deze vullen met prachtige (hang)planten. Planten zuiveren de lucht en zorgen voor zuurstof, wat heel aangenaam is in huis. Probeer ook buiten in je tuin veel groen te planten voor je raam, zodat je, wanneer je naar buiten kijkt, omringd wordt door planten en struiken. Dit is altijd goed voor je.

Rust

De natuur brengt rust, dat is altijd al zo geweest. In de huidige maatschappij vergeten we dat regelmatig. We zitten vaak in kantoorruimtes onder TL-verlichting. Gelukkig werken we steeds vaker thuis en als je je huis op een natuurlijke manier inricht, zal je merken dat dit een positieve invloed heeft op je welzijn, of je nu thuis werkt of niet. Hoe meer je je omringt met natuur, natuurlijke materialen en kleuren, hoe positiever dit zal zijn voor jou.

Related Posts