The return of the witte muur

0
Share

U heeft een nieuw huis gekocht en bent van plan om te renoveren of wilt het huis veranderen. De meeste mensen bedenken al snel dat een nieuwe kleur aan de muur een goed idee is. Maar hoe ga je dit doen? Zelf behangen? Komt er een dure schilder, of denk je dat je het schilderen zelf kunt? Over het algemeen is behangen voor de meeste mensen niet moeilijk, maar om professioneel te kunnen schilderen heb je zeker wat ervaring nodig en weten wat je doet. Maar dit is jouw huis en je moet hier tevens nog wel even zitten, dus dan moet alles toch perfect zijn. Je komt hierdoor al snel uit bij een duur schilderbedrijf, maar is dit wel de juiste beslissing? 

De andere optie

Gelukkig heb je nu een andere optie, namelijk latex spuiten. De meeste bedrijven die dit doen, zijn gespecialiseerd in het “airless” spuiten van binnenmuren en plafonds. De kosten voor het spuiten van een huis zijn meestal 50% goedkoper dan het inhuren van een schilder. Het latex spuiten is natuurlijk een aparte spuittechniek, daarom kun je het spuitwerk in woning laten uitvoeren door professionele latex spuiter. Of het nu gaat om een ​​bedrijfspand, een boerderij, een nieuwbouwwoning of een appartement, latex spuiten is de ideale oplossing. 

De verschillen

Het grootste verschil tussen latexspuiten en schilderen is dat er met latexspuiten alleen producten en materialen van A-kwaliteit gebruikt worden. Het spuitproces is verdeeld in twee lagen. Eerst wordt de primer aangebracht en daarna wordt de latexlaag aangebracht. Dit kan zorgen voor een egaal bedekkend effect voor het plafond of de wand. Het verschil met schilderen is dat het geen strepen geeft en egaal is. Latexspuiten is ook een snelle manier om latex van A-kwaliteit aan uw muren te geven. Dit kan veel tijd en geld besparen. Aangezien latexspuiten 50% sneller is dan schilderen, kunt u gemakkelijk en snel naar het volgende project in huis gaan, of doorgaan met het installeren van bijvoorbeeld de “nieuwe keuken”, Hierdoor is uitstellen niet meer nodig. 

Over het algemeen duurt het ongeveer 1 dag om latex te laten spuiten. Hierdoor kunt u de rest van uw bouwplannen sneller en met minder problemen uitvoeren. Dankzij latexspuiten gebruik je ook hogere laagdiktes op je wanden of plafonds. Dit maakt het eindresultaat streeploos en glad. Dit krijg je dus niet bij de standaard verfroller!  

De voordelen

Hieronder lees je kort nog even de voordelen van het Latexspuiten: 

  • Sneller en goedkoper dan traditioneel schilderen  
  • Meestal binnen 1 dag klaar  
  • Hogere laagdikte  
  • Geen verkleuring  
  • Goed streeploos en glad eindresultaat  
  • Concurrerende prijs vergeleken met traditionele schilders 

Wanneer we de kosten van het spuiten van latex gaan overwegen, moeten we rekening houden met de verschillende pakketten die u kunt kiezen. Het meest voorkomende pakket is: afplakken, het gebruik maken van primer, Veveo latex schrobklasse 1 en het kitten van de inwendige hoeken van het huis Dit kost u ongeveer 7 euro per vierkante meter. In het kort scheelt dit je dus veel tegenover de kosten van traditioneel schilderwerk! Dus waar wacht je nog op?

Related Posts