Veilig klussen op hoogte doe je zo!

0
Share

Het hele huis vraagt er af en toe om aangepakt te worden. Waar wekelijkse taken als stofzuigen en schoonmaken geen problemen opleveren, zijn er ook taken waar het risico toch een schaal hoger ligt. Dit zijn vooral de taken die je buiten moet uitvoeren, zoals de ramen lappen van je bovenverdiepingen. In deze blogs geven we je 3 tips hoe je dit veilig kunt doen. Lees snel verder!

1. Doe zo veel mogelijk binnen

We begrijpen dat veel taken buiten uitgevoerd dienen te worden, maar toch is een beetje creatief denkvermogen hier niet heel verkeerd in. We benoemden in de introductie al het lappen van de ramen boven. Waar het logisch is om dit vanuit buiten te doen, is het in veel gevallen ook mogelijk om dit wel van binnen te doen. Je zorgt ervoor dat je genoeg houvast hebt, waarna je vanaf binnen probeert de hoeken van de ramen buiten te bereiken. Deze manier van schoonmaken is op veel verschillende manieren uit te voeren, waardoor jij jezelf niet op de gevaarlijke hoogte hoeft te brengen.

2. Gebruik de juiste materialen

Bij sommige taken kan het echt niet anders dan dat jij hiervoor naar buiten moet. In dit geval raden wij aan ervoor te zorgen dat je over materiaal beschikt van hoge kwaliteit. Met name je ladders of steigers moeten erg goed zijn. Is dit het geval, dan hoef jij je helemaal geen zorgen meer te maken over de risico’s die je loopt, omdat je weet dat deze er vrijwel niet meer zijn. Ben jij op zoek naar goede werkladders in verschillende soorten, neem dan eens een kijkje op https://aldorr.nl/! Hier vind je precies waar je naar op zoek bent.

3. Doe het samen

Jij hoeft niet alle klusjes in je eentje uit te voeren. Sterker nog: als je iets samendoet, weet je dat er altijd iemand klaarstaat als er toch iets misgaat. Maak jij een nare val, dan kan de ander direct controleren hoe het met je gaat en hulp inschakelen op de momenten dat het niet goed gaat. Natuurlijk zijn dit scenario’s waar we liever niet over nadenken, maar wanneer jij een dusdanige taak gaat uitvoeren, is het ook goed om hierover na te denken.

Succes!

Nu jij weet hoe je je klusjes veilig uit kunt voeren, is er niets dat je nog tegenhoudt. Succes en vergeet niet op de veiligheid te letten!

Related Posts