Verhuisd naar Amsterdam? Houd hier rekening mee!

0
Share

Voor veel mensen is het altijd al hun droom geweest om naar Amsterdam te verhuizen. Deze grote stad opent vele deuren: wanneer jij hier eindelijk je plekje hebt gevonden, is dat iets waar je zeker trots op mag zijn. Maar, iets waar veel mensen geen rekening mee houden is dat ze in Amsterdam met veel nieuwe dingen te maken krijgen. Hier gaat niet alles zoals je gewend bent. In deze blog benoemen we vier dingen waar jij aan moet denken voordat je officieel intrekt!

1. Vervoer

Misschien denk je dat nu je in Amsterdam woont, je ook snel bij je werk in Amsterdam zult zijn. Op zich een logische gedachte, maar helaas is dit in werkelijkheid vaak niet het geval. Amsterdam is gigantisch, wat betekent dat je vaak aan enkel een fiets niet genoeg hebt om van A naar B te komen. Zorg daarom voor een OV-pas, aangezien dit in Amsterdam wel erg goed geregeld is. Overal rijden treinen, bussen, trams en metro’s, waardoor jij jouw locatie snel bereikt. Natuurlijk is het ook mogelijk om op de fiets te gaan, maar dit betekent vaak een slalomtocht langs toeristen. Succes daarmee!

2. Taal

Amsterdam is onderdeel van Nederland, maar hoe centraler jij komt, hoe minder logisch het is dat jij de Nederlandse taal zal spreken. Onze hoofdstad heeft namelijk niet alleen nationale erkenning, maar staat ook internationaal gezien hoog op de lijst van vele toeristen. Naast deze toeristen trekken ook veel internationale studenten naar Amsterdam, die regelmatig ook blijven hangen om hier te komen werken. Ga er dus niet blindelings vanuit dat je met enkel Nederlands jezelf verstaanbaar kunt maken, aangezien Engels vaak de norm is.

3. Lokale hulp

Thuis had je alles wat je nodig had. Wanneer je ergens last van had, kon je gelijk terecht bij de huisarts, of voor tandklachten bij de tandarts. Wanneer jij verhuist is het zaak om dit ook te regelen in je nieuwe stad. Zo ga je gelijk op zoek naar een tandarts Amsterdam Centrum of een geschikte huisarts, zodat jij ook in je nieuwe huis je geen zorgen hoeft te maken over dit soort problemen. Krijg je toch last, dan kun je direct langsgaan.

4. Eten

Natuurlijk brengt een nieuwe stad niet alleen problemen met zich mee, maar ook juist veel kansen. Een leuke plek waar je dit terug kunt zien, is door te kijken wat voor eten je allemaal kunt bestellen. In Amsterdam komen veel verschillende culturen samen, wat vertaalt in het assortiment van verschillende restaurants. Plan wekelijks een dag in waar je eten laat bezorgen en probeer hierin variatie aan te brengen in verschillende culturen. Zo eet je dingen waar je nog nooit van hebt gehoord, wat je kan inspireren voor je eigen gerechten.

Succes!

Na het lezen van deze blog ben jij helemaal klaar om naar Amsterdam te verhuizen. Het allerbelangrijkste hierin is natuurlijk om te genieten, dus als laatste tip willen we meegeven dit zo veel mogelijk te doen. Have fun!

Related Posts