Verschillende varianten van de Yucca plant

0
Share

De Yucca, ook wel de palmlelie genoemd, is een enorm populaire plant. Dit komt doordat de plant gemakkelijk te onderhouden is, zowel als kamerplant en als tuinplant. Wist je dat er verschillende soorten zijn van de Yucca? We nemen ze graag met je door!

Yucca aloifolia

Deze palmlelie is vooral populair door de donkerpaarse delen op de bladeren. Aan het uiteinde van de bladeren zitten doornen. De bloemen die aan deze plant groeien zijn paars met wit. Een mooie toevoeging voor in de tuin.

Yucca baccata

De Yucca baccata heeft een unieke bloeiwijze met lange, rechtopstaande stengels en witte bloemen die een trechtervorm  hebben. Na de bloei vormt de plant eetbare vruchten die lijken op bessen. Daar komt de naam dan ook vandaan. Baccata betekent namelijk ‘besdragend’. De vruchten smaken echter niet naar bessen, maar naar zoete aardappel. Deze plant heeft blauwgroene bladeren en de bloemen zijn wit met paarse tinten. Een veelzijdige plant dus!

Yucca rupicola

De Yucca rupicola is een wat kleinere plant. De bladeren groeien in clusters aan de plant. Wanneer de plant wat ouder is, draaien de bladeren. Deze plant komt veel voor in rotsachtige gebieden en gebieden met droge bodems, zoals Mexico. De Yucca rupicola is dan ook populair, omdat hij weinig onderhoud vereist en goed bestand is tegen droogte en hitte.

Yucca gloriosa

Ook de Yucca gloriosa is een mooie, exotische plant voor in de tuin, die weinig onderhoud nodig heeft. De plant heeft een korte, boomachtige stam met lange bladeren. De bladeren hebben scherpe uiteinden en een stekelige rand. De Yucca gloriosa is een winterharde plant die goed groeit in droge, zanderige bodems en volle zon. In de juiste omstandigheden kan de plant uitgroeien tot een boom van wel zes meter hoog.

Naast deze soorten, zijn er nog veel meer andere varianten van de Yucca plant te vinden. Zelf eentje aanschaffen? Klik hier om een Yucca te kopen bij My Palmshop. Een ideale plant voor mensen die graag een mooie plant in hun huis of tuin willen, maar niet veel tijd hebben om deze te onderhouden!

Related Posts