Versterk je huis met een houten vloer

0
Share

Wanneer je een nieuw huis hebt gekocht zul je moeten nadenken over de vloeren die je in het huis wilt leggen. Omdat er zoveel opties en mogelijkheden zijn, kan het lastig zijn om een definitieve keuze te maken. Heb je echt geen idee van wat voor vloer je kunt kiezen? Dan kun je altijd een houten vloer overwegen. Een houten vloer is niet alleen mooi, maar het maakt je huis ook knus. Afhankelijk van het type hout dat je gebruikt kun je er ook je huis mee versterken. Wil je hier meer over weten? Lees dan snel verder!

Houten vloer

Douglas hout is een van de meest duurzame houtsoorten die er is. Daarnaast wordt het ook nog eens steeds meer populair. Daar zijn natuurlijk verschillende redenen voor. Een van de meest belangrijke redenen is dat douglas hout een hoge duurzaamheid heeft. Dit komt doordat het veel hars heeft wat er weer voor zorgt dat schimmels bijna geen kans krijgen om er op los te gaan. Daarnaast maakt ook de kleur van douglas het een populaire houtsoort. De kleur van dit hout is wat geler. Dit maakt dat het een warme gloed heeft. Na enkele jaren kan het wat grijzer worden, maar ook dit probleempje kun je oplossen door douglas hout beits te gebruiken. Dit is ook het enigste product dat je hoeft te gebruiken om het hout te onderhouden. Dit type hout is dus zeer onderhoudsvriendelijk, maar ook recht, stabiel en sterk is, is het niet alleen ideaal voor buiten, maar ook voor vloeren binnen. Vooral voor de begane grond is dit hout goed om een stabiele basis mee te maken.

Houten meubels

Als je nog meer hout accenten in huis wilt hebben, dan is naast douglas hout, steigerhout een echte aanrader. Dit type hout is ideaal voor het maken van meubels zoals banken, tafels en stoelen. Je kunt hiermee dus een gepersonaliseerde eettafel met bijpassende stoelen maken. Je kunt dit hout ook gebruiken voor meubels in de tuin. Denk maar aan een mooie houten bank, een bar voor buiten of een loungeset voor tijdens de warme dagen. Dit hout is verkrijgbaar in verschillende kleuren. Dit is fijn voor als je opzoek bent naar een specifieke kleur die bij je interieur past.

Kortom, kun je de vloeren in je huis met douglas hout versterken. Het hout is heel duurzaam, sterk en onderhoudsvriendelijk. Dat maakt het ook een zeer populair houtsoort. Als je ook houten meubels voor binnen of buiten wilt hebben, dan kun je daar steigerhout voor  gebruiken.

Related Posts