Vier het voorjaar met deze leuke tips!

0
Share

De zomertijd is ingegaan en de lente is officieel begonnen. Een heerlijke tijd van het jaar waarin de bloemen uit de grond komen en de vogels hun nestjes gaan bouwen. Veel mensen krijgen in deze periode ook zin om het voorjaar in huis te halen en extra te genieten van alles wat dit seizoen te bieden heeft. Maar hoe pak je dat aan? Ik geef je graag wat leuke tips!

Genieten van de meivakantie

Heb je schoolgaande kinderen? De meivakantie is de laatste vakantie voor het einde van het schooljaar. Deze vakantie is dan ook het ideale moment om je kind te helpen met het voorbereiden van deze laatste periode. Zijn de schooltassen bijvoorbeeld aan vervanging toe? Hoogste tijd om lekker te gaan shoppen voor nieuwe schoolspullen! Daarnaast is de meivakantie een mooie tijd om samen lenteachtige activiteiten te ondernemen. Denk hierbij aan een bezoekje aan de kinderboerderij, kamperen, kikkerdril vangen, een kampvuur maken, stoepkrijten, picknicken, bootje varen of het aanleggen van een moestuin. Houden je kinderen van knutselen? Op Pinterest zijn ontzettend veel leuke knutselprojecten met een het thema ‘lente’ te vinden. Van een half papieren bordje maak je bijvoorbeeld gemakkelijk een vogel. Een wc-rolletje vormt een mooie basis voor een bij.

Opruimen en schoonmaken

In de lente wil je natuurlijk dat je huis lekker fris en schoon aanvoelt. Het voorjaar is daarom het ideale moment om je huis even goed op te ruimen en schoon te maken. Begin eerst met het uitzoeken van je spullen. Haal een kast leeg en deel de items in per categorie. Vervolgens kun je per categorie gaan kijken welke spullen je wilt houden en welke je liever wilt recyclen of doneren. De spullen die je kunt houden kun je sorteren in mooie opbergboxen. Je zult merken dat je huis direct een stuk opgeruimder aanvoelt zonder al die spullen die je niet meer gebruikte. Vervolgens is het tijd voor de voorjaarsschoonmaak. Denk hierbij aan:
– Zet de ramen open en laat je ruimtes lekker doorluchten
– Het lappen van de ramen
– Dweilen en stofzuigen
– Stoffen
– Gordijnen, beddengoed, tafelkleden en kussens wassen
– De badkamer en keuken ontkalken

Het voorjaar in huis halen

Nu je huis helemaal schoon en opgeruimd is, kun je wat leuke lente accessoires gaan toevoegen. Wat dacht je bijvoorbeeld van een mooie bos bloemen, leuke paasversiering of misschien zelfs een nieuw likje verf op de muur? Ook met accessoires zoals kussenhoezen of nieuw servies in vrolijke kleuren kom je al een heel eind.

Heerlijke lente recepten koken

Na de winter heb je waarschijnlijk even geen zin meer in zware kost. Bovendien is het voorjaar dé tijd van de lekkerste groenten en fruit. Denk aan asperges, peultjes, spinazie, rabarber, radijsjes, raapstelen en aardbeien. Hiermee maak je de lekkerste soepen, salades, hartige taarten en nog veel meer! Als het weer het toelaat dan eet je natuurlijk het liefst buiten.

De lente vieren

Naast deze bovenstaande tips zijn er nog een aantal kleinere dingen die je kunt doen om te genieten van het voorjaar. Denk bijvoorbeeld aan:
– Ijsjes eten
– Een terrasje pakken
– Een afspeellijst maken met zonnige liedjes
– Een zonnebril dragen
– Bezoek een tulpenveld

Related Posts