Zo geef je jouw toilet een make-over!

0
Share

Een make-over van je toilet hoeft niet duur of ingewikkeld te zijn. Met een nieuw laagje verf, een andere wc-bril en wat nieuwe accessoires creëer je al snel een geheel nieuwe uitstraling voor een fluitje van een cent.

Druk die opknapbeurt er nu gewoon door

Heb je er genoeg van om naar dat saaie toilet te staren? Vind je er geen drol aan? Wil je het een opknapbeurt geven, maar weet je niet waar te beginnen? Maak je geen zorgen, met een paar eenvoudige stappen kun je je toilet transformeren van een saaie ruimte naar een stijlvolle, gezellige en functionele ruimte waar je in stijl een aantal minuten (of uren) per dag kan doorbrengen.

Geef de muur een kleurtje of motiefje

Een eenvoudige manier om je toilet een nieuw leven in te blazen, is door de muren een frisse laag verf te geven. Kies een heldere, levendige kleur die past bij de rest van je interieur. Als je een gedurfd statement wilt maken, kun je overwegen om een ​​muur te accentueren met behang in een opvallend patroon. Zo geef je je toilet meteen een nieuwe look.

Pak de vloer aan en ga voor iets anders

De vloer van je toilet is misschien niet het eerste waar je aan denkt bij een make-over, maar het kan een groot verschil maken in de uitstraling van de ruimte. Overweeg om een ​​nieuwe vloer te leggen, zoals tegels of vinyl (vloerbedekking raden we af). Kies een kleur die past bij de muren en het sanitair, en je hebt meteen een compleet nieuwe uitstraling.

Fris je sanitair op

Je hoeft niet meteen het hele toilet te vervangen om het er frisser uit te laten zien. Een eenvoudige oplossing is om de wc-bril te vervangen door een nieuwe. Zo krijgt je toilet meteen een nieuwe uitstraling. Als je meer budget hebt, kun je overwegen om ook de wastafel en het toilet zelf te vervangen. Kies voor een stijl die past bij de rest van je interieur en creëer zo een geheel nieuwe look.

Light it up!

Goede verlichting zorgt niet alleen voor voldoende zichtbaarheid tijdens het gebruik van de wc, maar kan ook bijdragen aan de algemene sfeer van de ruimte. Het kiezen van de juiste verlichting is afhankelijk van verschillende factoren, zoals de grootte en vorm van de ruimte, het gewenste niveau van helderheid en de stijl van de inrichting. Wie zit er nu niet graag uitgelicht bij op het toilet?!

Last but not least: kleedt je wc aan met kekke accessoires

De finishing touch voor je toiletmake-over zijn de accessoires. Denk hierbij aan een nieuwe toiletrolhouder, een stijlvolle wc borstel, een mooie handdoekring en een spiegel in een stijl die past bij de rest van de ruimte. Vergeet ook niet om wat groen toe te voegen, bijvoorbeeld door middel van een mooie plant of bloemen.

Met deze stappen kun je je toilet transformeren van een saaie, functionele ruimte naar een stijlvolle en gezellige plek. Het kost niet veel tijd of geld, maar het resultaat is geweldig. Dus waar wacht je nog op? Ga aan de slag en geef je toilet de make-over die het (en jij) verdient!

Related Posts